Wanted
Publicēts 7. jūlijā, 2008.
Kas notiek, kad vienā filmā apvienojas Frīmens, Džolija un lode, kura spēj trāpīt mērķī, aplidojot cūku, kas stājusies tai ceļā?

"Wanted"

Trilleris; ASV; 2008
Režisors: Timur Bekmambetov
Lomās: James McAvoy, Morgan Freeman, Angelina Jolie u.c.
Ilgums:  110 min.
Pirmizrāde Latvijā: 27.06.2008

25 gadus vecais Vess (James McAvoy) ir lielākais neveiksminieks, kāds pasaulē jebkad redzēts. Priekšnieks viņu visu laiku izrīko, draudzene - ignorē un ikkatra viņa diena paiet lēnām un neizteiksmīgi. Pēc tam, kad tiek nogalināts Vesa tēvs, nāvīgi seksīgā Foksa (A.Jolie) uzaicina Vesu pievienoties slepenai organizācijai Brālība un piedāvā apmācīt Vesu atriebt sava tēva nāvi, atklājot puisim, ka viņam ir īpašas spējas. Ar Brālības izcilo skolotāju palīdzību, starp kuriem ir arī noslēpumainais Brālības līderis Slouns (Morgan Freeman), Vess iemācās likt lietā savu spēku un ar to saistītās neierobežotās iespējas. Taču drīz viņš saprot, ka aiz viņa bīstamo sabiedroto ārienes slēpjas kas vairāk. Šauboties un svārstoties starp jaunatklāto spēku un vēlmi atriebties, Vess drīz uzzina to, ko neviens cits viņam iemācīt nevarēs - viņa liktenis ir tikai viņa paša rokās.

Kārtējo reizi aktieru sastāvs, filmas treileris un parastā puišeļa pārdabisko spēju burvība tā vien kliedz, lai to visu redzētu, dzirdētu un piedzīvotu. Viss ir nostrādāts perfekti... līdz sākas pats stāsts. Jāteic, ka atkal kāds ir pacenties un uzrakstījis diezgan patizlu scenāriju ar banāliem un paredzamiem filmas pavērsieniem un bezjēdzīgām, nepārdomātām epizodēm. Kā pirmo stulbumu varētu minēt šūšanas aparātu jeb stelles, kuras mistiskā kārtā jau tūkstošiem gadu izauž  ļaundara vārdu, kuru Brālībai būs jānogalina. Tas viss tiek pamatots zem vārda "liktenis". Protams, šajā sakarā rodas daudz jautājumu, sākot ar- kur viņi agrāk rāva elektrību un beidzot ar to pašu "likteni", no kurienes tad šis tāds radies? Pats Vess uzzin, ka nogalināts viņa tēvs un tagad šis sparīgi nolēmis atriebt viņa nāvi par jebkādu cenu. Šis pēkšņais jūtu uzplūdums mani tiešām aizkustināja līdz asarām, ņemot vērā to, ka Vess savu tēvu vispār nekad nebija saticis vai runājis. Naids ir tik pamatīgs, ka Vess, lai nogalinātu slepkavu (kurš beigu beigās izrādās viņa īstais tēvs) un izglābtu pasauli no ļaunuma savā cilvēkmīlestībā nolaiž veselu vilcienu no sliedēm. Lieki piebilst, ka līķi varētu būt mērāmi simtos, ieskaitot bērnus, pusaudžus un pensionārus.

Vienvārdsakot, šādas klemmītes filmā ir pietiekami daudz, lai palēnām tas viss tevi sāktu tracināt. Filmas glābējs ir specefekti, interesantās action epizodes un protams Džolijas jaunkundze, kura iespējams ir piedzimusi Vaiperā ar divām pistolēm rokās un bazuku kabatā. Beigās tomēr sagaidīju vienu pārsteigumu, bet tas lai paliek tiem, kuri vēl gatavojās uz šo filmu doties. Diemžēl šī filma ievietojama plauktiņā "vieglai izklaidei", kaut gan, ak jel, kā es biju cerējis uz kaut ko vairāk...

IMDB

Treileris:


Komentāri (4)
Miks: izjūtas ļoti līdzīgas. par sižetu vienkārši nav jēgas runāt taču, mani ļoti izklaidēja specefekti, un pāris humorīgās ainas ofisā. (pamanīji, kas izveidojas no klaviatūras taustiņiem, kad viņš sadeva pa muti kolēģim?)
07/07/2008 16:48
Džerijs Šterns: Es par filmu ieinteresējos dēļ patiesi ģeniālās reklāmas kampaņas. Jā, esmu virālā mārketinga ūbercienītājs ;)
07/07/2008 19:34
baltais runcis: 1. Stelles darbojas bez elektrības (senie latvieši brunčus arī auda bez strāvas)
2. Džoulija tomēr ir kundze :)
3. Nav īsti labi atklāt sižetu (kas kuram ir tēvs)- skatītājiem sabojā garšu

Laikam man sanāca biku piekasīties (neņem ļaunā), bet tādas man sanāca domas pēc izlasītā.

P.S.
Filmu esmu noskatījies un blogā sanāca ierakstīt mazāk skarbu aprakstu par redzēto ;)
07/07/2008 20:43
Mikausis: Mikam: pamanīju, pamanīju... tā tāda stila fīča
Baltajam Runcim: nekad neatklāju svarīgus filmu pagriezienus, ja neuzskatu, ka "tautai savi varoņi ir jāzin". tracina man šitādas banalitātes neīstajā vietā. stelles darbojas ar cilvēka mehānoisko darbību palīdzību, bet šeit bija ideja par likteņa pirkstu aušanas procesā- tas nozīmē autonoms process bez cilvēka iejaukšanās. nu, tā kaut kā... :)
07/07/2008 23:58
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: