Vai mēs beidzot esam vienlīdzīgāki par ministriem?
Publicēts 31. martā, 2008.
Piektdienas vakarā, jautrā garastāvoklī, nelielā bariņā devāmies uz Andrejsalu noskatīties Satelites Lv koncertu. Tā kā līdz koncetram laiks vēl bija daudz, nolēmām pa ceļām iegriezties "Meta Kafe" (bārs/kafejnīca, kas atrodas aiz Nacionālā teātra), lai nedaudz iekustētos. Ieejam iekšā, sākam mīdīties pa "deju zāli" un pēkšņi es ieraugu pazīstamu seju- starp jauniem cilvēkiem stūrī nosēdusies Demakova. Šajā sakarā man radās jautājums, vai arī augstas valsts amatpersonas var izklaidēties kā un kur grib?

Par Demakovas ieraudzīšanu nebiju īpaši pārsteigts, jo jau iepriekš viņu biju redzējis pasākumos un vietās, kur apgrozās šāda veida publika.  Neko sliktu par viņu nevaru teikt- Demakovai acīmredzami patīk atrasties vietās, kur brīvā gaisotnē pulcējas jauni cilvēki. Arī šoreiz Demakova izturējās nepiespiesti, malkoja šampanieti, bet neizskatījās iereibusi.

Kādu laiku atpakaļ bijušais Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Aigars Štokenbergs tika pieķerts klubā "Casablanca" svinot sievas vārdadienu. "Vakara ziņās" un citi mediji uzskatīja, ka Štokenbergs klubā atradies pilnīgā "ķirsī". Pats Štokenbergs pēc tam teica, ka esot bijis ļoti noguris, tāpēc izskatījies iedzēris. Ministrs apgalvoja, ka klubā esot lietojis tikai aukstu ūdeni un ledu. Taisnību mēs tā arī neuzzināsim. 

Tas, ka ministri ir tikai cilvēki un arī viņiem dažreiz gribās iedzert un aiziet uz kādu klubu, domājams, nevienam nav pārsteigums. Paliek jautājums, vai šāda līmeņa valsts amatpersonai būtu jāsēž mājās un jāizklaidējas četrās sienās? Lieli amati uzliek lielus pienākumus. Vai šoreiz mēs esam vienlīdzīgāki par viņiem?

 


Komentāri (10)
Džerijs Šterns: Štokijs ir cits gadījums - viņš arī Zatlera inaugurācijas dienā aizgāja Andrejsalā trusi inaugurēt.
31/03/2008 14:55
Miks: :D
31/03/2008 14:57
Albis: Будь попроще и люди к Тебе подтянется. Šis teiciens nostrādā vienmēr.
31/03/2008 15:00
Mikausis: Tas, ka Štokijs aizgāja inaugurēt trusi, bija vairāk politisks manevrs. Šoreiz vēlējos noskaidrot jūsu viedokli par tusēšanos ar cita veida "manevriem" :)
31/03/2008 15:08
Savanna: Mans viedoklis, ka viņi var atpūsties kur un kā grib.
Prezidents nevar, jo viņš ir atbildīgs par valsts tēlu 24/7/12 (stundas/dienas/mēneši) BET citas amatpersonas... tā ir viņu darīšana ko, kā un ar ko. Deputāti, ministri utt ir sava amata vergi tikai darba laikā , darba darīšanās.
31/03/2008 15:31
Chirix: Atcerējos VZ bija foto - Pabriks (kad vēl bija Ārlietu ministrs) un Vācijas toreizējais Ārlietu ministrs sēž Vecrīgā alus dārzā pie alus kausa. Paraksts bija apmēram sekojošs - "Pēc viena 0,5 tumšā alus vairs nedrīkst braukt ar auto. Bet vai valsts ārlietas kārtot drīkst?"

A par tēmu - piekrītu Albim. Manās acīs ministri/deputāti, kas brīvajā laikā neslēpjoties iedzer un patusē ar vienkāršo tautu, nav sliktāki kā tiem, kas mētā baigos tikumības sargus (un iedzer pa kluso).
31/03/2008 15:32
Albis: Nedaudz ne pa teemu, bet es vnk sajuusminos (kaut vai par Semu un uzrakstu zem taa pie shii raksta) par mix.lv autoriem, cik traapiigas un kontekstam atbilstoshas bildes tiek piemekleetas rakstiem. Taa nav vienkaarsha ieguugleeshana, bet ieguugleeshana ar fishku!
31/03/2008 15:41
Džerijs Šterns: Es 75% gadījumos bildes izlaižu caur PS.
31/03/2008 16:34
Grrr: Jēziņ, vai tiešām mēs gribētu par ministriem tikai atturībniekus un no sava svarīguma piepūtušos? No ministra tāpat kā no jebkuras citas valsts amatpersonas un ierēdņa, es prasu tikai 3 lietas: godīgu un profesionālu darbu, un lai neblamējas publiski [ar ko drusku slaveni vairāk gan deputāti, nekā ministri]. Citādi -- katrs atpūšas kā var un grib. Arī ministram darba laiks skaitās no 9-5, starp citu, ja nu vienīgi kādi ārkārtēji gadījumi.

Tas ir, principā, es pat īsti nesaprotu šī ieraksta mērķi. Valsts mums ir maza, ministrus, prezidentus, dažnedažādu valžu locekļus un priekšsēdētājus redzēt var biezā slāni īpaši Rīgas centrā. Tādi paši jau cilvēki vien ir kā mēs visi, tikai darbs drusku atbildīgāks, ja godīgi strādā.
02/04/2008 00:20
Mikausis: Grrr: mērķis bija noskaidrot Jūsu domas par šo tēmu. šī nav nekāda socioloģiskā aptauja, bet, ja jānonāk pie slēdziena, mediji ministru (u.c.)izklaidi ārpus darba laika uzskata par skandālu, bet cilvēki šajā jautājumā ir daudz tolerantāki.
02/04/2008 09:18
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: