U23D
Publicēts 19. novembrī, 2008.
Varbūt U2 kādreiz aplaimos arī Latvijas klausītājus, lai arī mēs varētu izbaudīt, ko nozīmē redzēt, dzirdēt un sajust viņu enerģijas lādiņu dzīvajā, bet pagaidām šī filma būs labs laika kavēklis mūsu gaidīšanai.

U23D

 3D koncerts; ASV; 2008
Režisori: Catherine Owens, Mark Pellington
Piedalās: Adam Clayton , Bono, Larry Mullen Jr., The Edge
Ilgums:  85 min.
Pirmizrāde Latvijā: 14.11.2008.

Šaubos vai 1976. gadā izveidotajai īru grupai U2, kuras sastāvā ir Bono, The Edge, Ādams Kleitons un Lerijs Mullens, pat pārdrošākajos sapņos rādījās tas, ka viņi kļūs par vienu no visu laiku populārākajām grupām pasaulē, tiks iekļauta Rokenrola slavas zālē, pārdos vairāk nekā 170 miljonos albumu kopiju, iegūs 22 Grammy balvas, kā arī izveidos pirmo 3D koncertierakstu.  Filma tika uzņemta 2006. gada Vertigo tūres ietvaros. Kaut gan rodas iespaids, ka mēs vērojam vienu koncertu, filmā iekļauti kadri no deviņiem koncertiem, kuri filmēti ar 18 kamerām, izveidojot 85 minūšu garu koncerta filmas ierakstu ar 14 dziesmām. Kaut gan sākumā filmas veidotāji vēlējās filmu uzņemt Losandželosas arēnā (ASV), kur atradās visa filmēsānas tehnika, Bono uzstājis, ka filmēšanai jānotiek Latīņamerikā. Bono uzskatīja, ka publika tur visvairāk līdzinās īru faniem. Šajā reģionā viņi nebija spēlējuši veselus astoņus gadus, līdz ar to publika varētu būt atsaucīgāka. Katra koncerta laikā tika filmēti tikai konkrēti skati, piem., vienā koncertā filmē tikai tuvplānus, nākamajā kopskatus, aiznākamajā publiku, aiz-aiznākamajā B-steidžus (mazās skatuvītes, kuras izvirzītas publikā) utt., bet Santjāgo viss koncerts tika „veltīts”, lai iemūžinātu bundzinieku Leriju Mullenu. 2006. gada martā daži Vertigo tūres koncerti tika atcelti, jo saslima The Edge meita. Šajā starplaikā tika samontēti septiņu nofilmēto koncertu materiāli un konstatēts, ka pietrūkst dažu skatu leņķu, tāpēc trūkstošais materiāls tika nofilmēts divos koncertos Melburnā.

Pagaidām 3D efekti nespēj pietuvināt tām emocijām, ko saņemam kārtīgā rokkoncertā, bet tas noteikti ir labāk nekā neredzēt savus iemīļotos māksliniekus vispār. 3D efekti nav pārspīlēti, bet pietiekamā daudzumā, lai nepaliktu garlaicīgi un nenogurtu acis. Koncerts tiešām izskatās iespaidīgi, fani lēkā, Bono ārdās un gandrīz tevi aizsniedz ar roku, tas viss norisinās milzīgā arēnā uz milzīgas skatuves ar milzīgiem ekrāniem- pārfrāzējot Benderu no Futuramas: „Kāpēc man jādzīvo dzīve, ja šādā izšķirtspējā viss izskatās daudz labāk?” Vienīgais nosacītais mīnuss šai filmai ir mūsu vēlme (vismaz man un dažiem citiem skatītājiem tāda radās) brīvi kustēties, mīņāties mūzikas ritmā un paskaļāk dungot līdzi. Krēsls un vide mūs ierobežo. 

Ja jums pietrūkst muzikāli pozitīva enerģijas lādiņa, tad ļoti iespējams, ka to atradīsiet tieši šajā filmā.

Filmā izpildītās dziesmas:

   1. "Vertigo"

   2. "Beautiful Day"

   3. "New Year's Day"

   4. "Sometimes You Can't Make It on Your Own"

   5. "Love and Peace or Else"

   6. "Sunday Bloody Sunday"

   7. "Bullet the Blue Sky"

   8. "Miss Sarajevo" / U.N. Declaration of Human Rights

   9. "Pride (In the Name of Love)"

  10. "Where the Streets Have No Name"

  11. "One"

Pēc atkārtotās izsaukšanas:

  12. "The Fly"

  13. "With or Without You"

Titru laikā:

 14. "Yahweh"

 Treileris:

 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: