Transporter 3
Publicēts 5. decembrī, 2008.
„Ātrums aizrauj, ieskaties spidometrā!” šīs teiciens Kurjeram ir svešs.

 

"Transporter 3"

Asa sižeta filma; ASV; 2008
Režisors: Olivier Megaton
Lomās: Jason Statham, François Berléand, Natalya Rudakova u.c.
Ilgums:  100 min.
Pirmizrāde Latvijā: 05.12.2008.

Ātras mašīnas, seksīga dāmīte, atraktīvi cīņas skati un kungs ar tādu presīti, uz kuras var spēlēt desas - lūk, kas nepieciešams, lai uzņemtu finansiāli veiksmīgu kino ar draņķīgu scenāriju. Jāteic, pirmais Transporters man tīri gāja pie sirds, bet kā jau bieži gadās, jo vairāk turpinājumu, jo sliktāki tie paliek. Mūs vairs nevar pārsteigt ar dažādām galvenā varoņa rakstura īpašībām vai darba specifiku, jo tas viss jau tika izsmelts pirmajās divās daļās. Ļaundaru nodomi šajā filmā ir diezgan padebīli. Viņi sagūstījuši Ukrainas vides ministra (?) meitu, lai ministrs atļautu iekuģot ļaundaru kuģim, uz kuras notikusi toksisku vielu noplūde, Ukrainas teritoriālajos ūdeņos (?). Kurjeram jānogādā šī meita caur visai Eiropai līdz Ukrainai, lai tur ļaunais varētu viņu apmainīt pret ministra akceptu. (Interesanti, kāpēc viņi paši to nevarēja izdarīt?). 

Vienīgā oriģinālā ideja šajā filmā ir par rokassprādzēm, kuras uzsprāgst brīdī, kad tās nēsātājs attālinās no mašīnas tālāk par 200(?) metriem. Acis priecē līdz galam izstrādātās cīņu ainas, bet ļaundaru nespēja ielikt Kurjeram "pa dullo" jau sāka atgādināt Stīvena Sigala pārspēka kino šedevrus. Džeisons Stathams ir savā ādā un nospēlē lomu godam, jo šī  nav ne pirmā, ne pēdējā filma, kur viņam jāspēlē izsitējs. To pašu nevar teikt par krievu modeli Natāliju Rudakovu (Valentīna), kurai šis ir pirmais uznāciens uz lielā ekrāna. Lai atgādinātu lomas nozīmību, filmā viņa  savaldzina Kurjeru, un pilnīgi nevajadzīgā mīlas aina notiek... 150m no mašīnas (šeit pie sevis nodomāju:"Kāpēc?!?"). Būtībā D.Stathams ir vienīgais, kas šajā daļā labi ir izdarījis savu darbu.  

Velkot paralēles, apzināti vai neapzināti trešais Transporters, manuprāt, ir lēts Quantum of Solace pakaļdarinājums. 

IMDB

Treileris:


Komentāri (6)
Džerijs Šterns: Nez, man otrais likās tik jēls, ka pat baidīšos skatīties. Pirmais gan bija lielisks.
05/12/2008 18:56
Džerijs Šterns: Bet 75 pēdas, kad mēs augām, bija 23 metri..... Hm.
05/12/2008 19:00
Mikausis: Džerij, tāpēc liku tās jautājumzīmes (?), ka nepiefiksēju to attālumu
06/12/2008 14:24
Džerijs Šterns: Hm, a kāpēc nepiefiksēji, ja jau treilerī tas ir tieši rakstīts? Loģika saka priekšā, ka mīlējās arī viņi stipri tuvāk, teiksim, bez viena metra atļautajā attālumā, lai pastiprinātu riska sajūtu :)
06/12/2008 20:27
Mikausis: Laikam jau tāpēc, ka tas nelikās tik vitāli svarīgi. Kopumā tas filmas būtību nemaina.
Atvainojos par neprecizitātēm.
08/12/2008 10:31
kuksis: Dž. Stethems nekad nav bijis Džons, bet Džeisons. Jason Statham http://www.imdb.com/name/nm0005458/

Un tā meitene nav Viktorija, bet Valentīna.
19/12/2008 01:24
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: