The Strangers
Publicēts 7. augustā, 2008.
Noskatoties kādas jaunas un potenciāli labas bailenes treileri, vienmēr nopriecājos par gaidāmo patīkamo atpūtu mīkstajos kinoteātra krēslos. Pēc ilgiem laikiem nebiju vīlies savā izvēlē. Filma liks salekties pat rūdītākajam skeptiķiem un ķiķinātājiem.

 "The Strangers"

Šausmu filma; ASV; 2008
Režisors: Bryan Bertino
Lomās: Liv Tyler, Scott Speedman u.c.
Ilgums:  81 min.
Pirmizrāde Latvijā: 25.07.2008

Šausminošie notikumi, kas risinājās 2005. gadā 11. februārī Hojtu ģimenes vientuļā ārpilsētas mājā, joprojām līdz galam nav noskaidroti... Šampanietis. Rozes ziedlapiņas. Degošas sveces... Šāda būtu Kristenas Makkejas un Džeimsa Hojta pavadīta romantikas nakts ārpilsētas mājā. Taču četros no rīta, atgriežoties no draugu kāzām, jauno pāri pamodina klauvējiens pie durvīm... Negaidītie viesi izrādās trīs svešinieki, kuru ierašanās Kristenai un Džeimsam nenes neko labu.

Filma pēc sižeta un savas būtības ir gandrīz mats matā tāda pati kā franču bailene, par kuru jau iepriekš rakstīju, "Ils". Nepilnas divas ar pus stundas mēs vērojam, kā jauna, smuka meitene (L.Tailere) un viņas draugs (S.Spīdmens), par kura smukumu gan nespriedīšu, skraida pa māju, cenšoties izglābties no bezcerīgās situācijas. Vienīgā atšķirība starp šīm filmām ir tā, ka eiropieši māk uztaisīt kvalitatīvākas beilenes un vajātāju banda ir redzama, ko iespējams pieprasa Amerikas skatītājs. Arī šī filma ir balstīta (it kā) uz patiesiem, bet nekur nevarēju atrast kādu info par šo notikumu. Ja tic wikipēdijai, tad scenārijs ir sarakstīts vadoties pēc režisora un scenārijautora B.Bertīno jaunības pieredzes, kad pie viņa durvīm klauvējis svešinieks jautājot pēc kādas personas. Vēlāk Bertīno uzzinājis, ka viņa apkaimē tikušas aplaupītas vairākas mājas, kurās nebija neviena cilvēka. Tāda bija arī svešinieku atbilde, kāpēc viņi to dara- tāpēc, ka jūs bijāt mājās. Otra versija ir tāda, ka filma balstīta uz J.Hoita un K.Makkejas  slepkavībām. Lai nepiesaistītu lieku publicitāti, viņu ģimenes internetā ir izdžēsušas visas atsauces un patieso notikumu izklāstu. Trešā versija ir tāda, ka Svešinieki ir slepkavnieka Mensona bandas prototips. Lai nu kā arī tur būtu Amerikas versijai par "reāliem faktiem" es tā īsti nenoticēju, bet tas nemazināja filmas spriedzi.

Protams šeit nav jāgaida nekas vairāk par kaķa un peles orģijām. Biedēšanas taktika ir patastā- visi ļaunie parādās pēkšņi. Varbūt arī dažbrīd varoņu un slepkavnieku rīcība nav gluži loģiska, bet lai nu paliek. Ja izvēlēsieties noskatīties šo filmu, tad tā jums sniegs tieši to, ko jūs no viņas sagaidat- stresu, strjomu, spriedzi, aritmiskas sirdsklauves un "slapjas biksiņas"...

IMDB

Treileris:

 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: