The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor
Publicēts 4. augustā, 2008.
Pasaule (jau trešo reizi) ir briesmās un O'Konelu ģimene ir pilna apņēmības nosargāt to. Ķīnā uzradusies (kārtējā) Mūmija, kuras dienas kārtībā ir vēlme iekarot planētu Zeme un pēc tam iespējams arī planētu Mars.

 "The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor"

Piedzīvojumu filma; ASV; 2008
Režisors: Rob Cohen
Lomās: Christian Brendan Fraser, Maria Bello, Jet Li, John Hannah u.c.
Ilgums:  111 min.
Pirmizrāde Latvijā: 01.08.2008

Pūķa imperatoru un viņa 10 000 kareivju lielo armiju ieskauj burvestība. Nežēlīgajam Ķīnas imperatoram lemts uz mūžu palikt aizmirstībā, bet viņa kareivji – terakotas klāti, sastinguši uz visiem laikiem. Kad piedzīvojumu meklētājs Alekss O’Konels nejauši atmodina imperatoru no mūžīgā miega un viņu sāk vajāt atbrīvotie kareivji, viņam nekas cits neatliek kā prasīt palīdzību tiem, kuriem vienīgajiem ir pieredze kā tikt galā ar dzīvajiem miroņiem. Un tie ir viņa vecāki – Riks un Evelīna. Atmodinātā imperatora spēks tūkstoš gadu garumā ir pieaudzis vairākkārt. Viņš ir gatavs sacelt kājās visu Āziju cīņā par varu visā pasaulē. Ja vien O’Koneliem neizdosies viņu apturēt…

Lielākajai daļai x-loģiju filmām ir viena problēma- tās ar katru jaunu sēriju paliek arvien draņķīgākas un nenosīpētākas. Diemžēl šī filma nav izņēmums. Varbūt pie vainas ir režisora maiņa un vēlme nopelnīt bez īpašas piepūles uz iepriekšējo daļu rēķina. Spriežot pēc Box-office ieņēmumiem pagājušajā nedēļas nogalē ASV, tas viņiem iespējams arī izdosies.

Jau no filmas sākuma mani nepameta sajūta, ka tas viss jau kaut kur ir redzēts. Kur? Protams, iepriekšējās daļās. Lai piesaistītu skatītāju interesi tiek nomainīti kontinenti no Eiropas un Āfrikas uz Āziju, bet neskatoties uz to stāsts un drabība paliek tā pati vecā. Pat vēl sliktāk- nezin kas noticis ar Freizera šarmu un Indiana Džounsa cienīgo kareivīgumu? Šoreiz ar savu aktiermeistarību klibo gan viņš, gan pārējie aktieri. Īpaši varētu uzteikt O'Konela izaugušo dēlu (Lūks Fords), kuram ar tēlošanu sekmējās "vislabāk". Vienīgais tēls, kuram es paīstam noticēju, bija Imperātors Hans (Džets Lī), kurš 3/4 no visas filmas bija veidots uz datora. Filmas laikā man radās vēl viena problēma- nekādi nevarēju pieņemt jauno O'Konela sievas izskatu, kuru jaunajā daļā tēloja Maria Bello. Varbūt tieši tāpēc Freizera tēlojums bija tik nezteiksmīgs, jo blakus neatradās iepriekšējo divu daļu sieva- izskatīgā Reičela Weisza. Kaut gan pārējā blice nav mainījusies, tieši šis, manuprāt, ir lielākais filmas zaudējums (būtu vismaz uz ko paskatīties :)) Ko lai saka, skumji. Mūmija atdzīvosies, pieņemsies spēkā, pārvērtīsies un mainīsies, uzmodinās savu armiju un beigu beigās nobeigsies tik pat nesaspringti un nevainīgi, kā piemodusies. Tam visam pa vidu daudz neizdevušies joki un pārspīlēti dramatizētas situācijas ar pasaules kataklizmas draudiem. 

Kārtējā filma vieglai izklaidei.

IMDB

Treileris:


Komentāri (7)
forumcinema admins: un ko tu gaidji... filoz(s)ofiskus apcerējumus..?
04/08/2008 16:26
Miks: video pievienošana tiešām neiet, nodevu ziņu, lai mēģina savest kārtībā.
04/08/2008 16:45
Mikausis: ->forumcinema admins
šeit, manuprāt, visiem ir skaidrs, ka filozofiskus apcerējumsu nesagaidīt un tas nemaz nav nepieciešamas, jo šis nav tas žanrs. šī daļa ir vienkārši "atrabotka". ir labas komēdijas un ir sliktas komēdijas, ir labas multfilmas un ir sliktas multfilmas. šī, manuprāt, ir slikta piedzīvojumu filma
04/08/2008 16:57
Miks: vispār jau žēl, jo man patika grauzt popkornu un skatīties pirmās divas
04/08/2008 17:24
Mikausis: ->Miks
tā jau nav, ka nevar skatīties, bet super atpūtu negarantēju
04/08/2008 18:59
Miks: Mikausis:
video fīča ir salabota :)
05/08/2008 13:16
teletrade: Sviestaina filma
15/08/2014 16:32
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: