The Hunt of Gollum
Publicēts 7. maijā, 2009.
"Lord of the Rings" fanu veidotā filma "The Hunt the Gollum" pieejama bezmaksas.

"The Hunt the Gollum" ir fanu veidota filma, kura balstīta uz J.R.R.Tolkina episkās noveles "Lord of the Rings" motīviem. Ar budžetu 3000 mārciņu lielumā fani spējuši uzfilmēt pārsteidzošu 40 minūtes garu HD kvalitātes īsfilmu par notikumiem, kuri risinājušies starp daļām "The Hobit" un "The Fellowship of the Ring".  Filmas veidotāji uzsver, ka šis pir pilnīgi nekomerciāls projekts un filma nav domāta ne pārdošanai, ne naudas pelnīšanai, tāpēc jebkurš interesents to var noskatīties bez maksas.

Gandalfa uzdevumā Isilduras mantinieks Striders, "varenākais Viduszemes mednieks un ceļotājs", dodas meklēt kādu radījumu vārdā Golums. Tuvojas karš, Saurons ar savu orku armiju ir gatavs iznīcināt visu dzīvo, bet Golums, kuram vienīgajam zināma Gredzena atrašanās vieta, klejo pa Viduszemi. Viņš ir jāatrod, lai Gredzens nenokļūtu nepareizajās rokās...

Filma ir vairāk nekā pārsteidzoša. Tajā saglabāta P.Džeksona iepriekšējo sēriju radītā noskaņa un mītisko tēlu atainojums. Tikpat iespaidīgi ir skaņu efekti, veiksmīgais operātora darbs, grims un specefekti, kuri ņemot vērā niecīgo finansējumu, ir patiešām iespaidīgi. Filmas veidotājiem vislielākās grūtības radījusi Goluma attēlošana, bet stāstā tas ir veiksmīgi notušēts. Ja viss ir gandrīz perfekti, tad vienīgā lieta, kur varētu nedaudz piekasīties, ir pats stāsts, kas dažbrīd liekās pārāk garlaicīgs. Par spīti tam filmas veidotāju (fanu) priekšā jānoliec galva, jānovelk cepure un jānomētā viņi ar lauru lapām, jo ar minimālām finansēm radījuši ko patiešām ievērības cienīgu.

"The Hunt of Gollum" vajadzētu noskatīties visiem latviešu diženā kino veidotājiem, kuri par 100-tiem tūkstošiem taisa pilnīgus mēslus, kamēr cits par kapeikām veido mazos meistardarbus. Paliek jautājums, ko šie fani uzražotu, ja viņu finansējums būtu lielāks...

Filmas mājaslapa: www.thehuntforgollum.com/

"The Hunt of Gollum" pilnā versija HD kvalitātē.

IMDB

Treileris:


Komentāri (1)
Chirix: "The Hunt of Gollum" vajadzētu noskatīties visiem latviešu diženā kino veidotājiem, kuri par 100-tiem tūkstošiem taisa pilnīgus mēslus, kamēr cits par kapeikām veido mazos meistardarbus.
-----------
+1
07/05/2009 14:01
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: