The Curious Case of Benjamin Button
Publicēts 5. janvārī, 2009.
Šis neparastais stāsts ir par kādu zēnu, kurš ar gadiem palika jaunāks...

"The Curious Case of Benjamin Button"

Drāma; ASV, 2008
Režisors: David Fincher
Lomās: Brad Pitt, Cate Blanchett, Tilda Swinton, Julia Ormond, Julia Ormond u.c.
Ilgums:  170 min.
Pirmizrāde Latvijā: 30.01.2009

Filmas pamatā ir F. Skota Ficdžeralda 1921. gadā sarakstītais stāsts par Benžamina Batona interesanto dzīvi. Stāsts sākas Pirmā pasaules kara beigās, kad Ņuorleānā piedzimst Benžamins. Mazuļa izskats atbaida gan viņa vecākus, gan apkārtējos cilvēkus, tāpēc Benžamina tēvs pamet viņu uz kāda veco ļaužu pansionāta kāpnēm. Tur par viņu rūpes uzņemas pansionāta māsiņa Kvizija un turpmāk audzina Benžaminu kā savu dēlu. Benžamins atšķiras no citiem bērniem ar to, ka viņš piedzimst kā 85 gadus vecs večuks, bet ar gadiem kļūst jaunāks. Šis stāsts ir par neparasto Benžamina dzīvi no viņa piedzimšanas brīdim līdz 2005. gada 29.augustam, kad Ņuorleānā plosās viesuļvētra Katrīna.

Šī ir visnotaļ amizanta filma, kura spēs aizraut ne tikai ar savu stāstu, bet arī ar aktieru sastāvu. Filmas režisors D.Finčers iepriekš uzņēmis tādas filmas kā „Zodiaks”, „Cīņas Klubs” un „Se7en”. Tas, ko spēj specefekti, vairs nevienu kinoskatītāju nepārsteigs, bet, vērot Benžamina pārvērtības Breda Pita veidolā no veca večuka līdz zīdainim, tiešām ir aizraujoši. Varbūt nedaudz traucējošas bija Pita „vecumdienas”, kad diezgan manāmi sejas veidošanā tika izmantota datorgrafika, bet lielāko daļu filmas- cepuri nost grimētājiem. Stāsts un filmas darbība man nedaudz atgādināja par citu visnotaļ interesantu stāstu par Forestu Gampu. Kā izrādījās ne velti, jo filmas scenārija autors Ēriks Roths sarakstījis arī iepriekšminētās filmas scenāriju. Filmas vadlīnija ir mīlasstāsts mūža garumā starp Benžaminu un Deiziju (Keita Blanšeta), ar kuru viņš iepazīstas dzīvojot pansionātā. Šī mīlasstāsta burvība un traģika slēpjas abu varoņu izskata (vecuma) nesaderībā. Kamēr viņa paliek vecāka, viņš paliek jaunāks. Tikai nosacīti īsu laika periodu dzīves vidusposmā viņi laimīgi varēs būt kopā.

Filma jau saņēmusi piecas Zelta Globusa nominācijas, paspējusi ierindoties 79. vietā IMDB topā, un es nebūtu pārsteigts, ja saņems arī pāris Oskara nominācijas. Laiks rādīs, cik godalgota šī filma būs, bet pozitīva bilance (budžets: 150 milj.$) un skatītāju sajūsma, domāju, ka ir garentēta.

Manuprāt, šī nav pagājušā gada pati labākā filma, bet noteikti ir ievērības cienīga, lai to noskatītos. 

IMDB

Treileris:


Komentāri (1)
gad_getz: atgādināja megapauerdārgu LNT otrdienas vakara romantiski salkano ķini ar lieliskiem aktieriem, interesantu režisoru un 100%-īgu Golivudas scenāristu. Subjektīvi priekš manis par salkanu, pilnīg sīrups pār cukuru lija, bet objektīvi- normāls līmenis.
05/02/2009 15:07
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: