The Cronicles of Narnia: Prince Caspian
Publicēts 24. jūlijā, 2008.
Ja uz Baltic Beach Party karalauku ierodas 70 000 cīnītāju, kā lai notic šīs filmas episkumam, kur izšķirošajā cīņā piedalās apmēram 10 000 ļaunie un 5 000 labie kareivji?

"The Cronicles of Narnia: Prince Caspian"

Episka pasaka; ASV; 2008
Režisors: Andrew Adamson
Lomās: Ben Barnes, William Moseley, Anna Popplewell, Georgie Henley, Davis Warwick u.c.
Ilgums:  145 min.
Pirmizrāde Latvijā: 11.07.2008

Ir pagājis gads kopš iepriekšējās filmas notikumiem. Pīters, Sūzana, Edmunds un Lūsija atkal nokļūst brīnumainajā Nārnijas zemē, kurā pa šo laiku ir pagājuši veseli 1300 gadi. Par Nārnijas valdnieku ir jākļūst varas likumīgajam mantiniekam princim Kaspiānam, taču viņa tēvocis karalis Mirazs – tirāns, kurš nogalināja prinča tēvu, alkst sagrābt troni, lai tajā sēdinātu savu nesen dzimušo dēlu. Kļuvis par sazvērestības upuri, princis Kaspiāns bēg uz Veco Nārniju, lai atrastu atbalstu tur dzīvojošajās radībās un savāktu armiju gaidāmajai kaujai. Drosmīgā četrotne ar Aslanu priekšgalā ir gatava nākt princim palīgā.

Šīs filmas pirmo daļu skatījos pa 4 reizēm un tā arī līdz galam nenoskatījos, jo vai nu apnika, vai arī aizmigu. Uz šo daļu gāju ar cerību pilnu vidējo sāļo popkornu un vidējo kolu, jo biju padzirdējis, ka tā sākšot pietuvoties "Gredzenu pavēlnieka" apvāršņiem un vērienam. Galu galā izrādījās, ka šajā daļā no "apvāršņiem un vēriena" ir tik, cik melns aiz naga, bet no "Gredzenu pavēlnieka" ir aizlienētas dažās idejas un tās pasniegtas vājā izpildījumā. Tāpat kā iepriekšējajā daļā scenārijs, dialogi un sižets ir ļoti "nekāds". Ilgi sēdēju un domāju, kādai auditorijai šī filma ir domāta. Bērniem šo filmu nerādītu, jo bez zobenu vicināšanas un stulbiem dialogiem tur nav nekā izglītojoša, bet pieaugušie šajā stāstā nevarēs atrast nevienu vērā ņemamu "morāli". Vienīgie pozitīvie tēli filmā ir mazās pelītes/muskatieri, kas tāpat kā "Madagaskaras" super-pingvīnu komanda ir komiska, varonīga un neiznīcināma. Pieļauju, ka grāmata ne tuvu nestāv klāt tās ekranizējumam.

Tātad ko šī filma mums piedāvā? Četrus jauniešus, kuri diemžēl paralēlajā pasaulē ir tik pat apdāvināti kā reālajā pasaulē, runājošus zvērus, kentaurus, minotaurus, grifus, kuru galvenā nodarbe ir cilāt zobenu, kā arī stāsta episkumu nulles līmenī. Diemžēl atkal neiesaku. 

IMDB

 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: