The Air I Breathe
Publicēts 18. februārī, 2008.
Nopietni aktieri tikpat nopietnā filmā...

Drāma; ASV; 2007
Režisors: Jieho Lee
Lomās: Sarah Michelle Gellar, Kevin Bacon, Brendan Fraser, Forest Whitaker, Emile Hirsch, Andy Garcia, Julie Delpy u.c.
Ilgums:  97 min.
Pirmizrāde Latvijā: ???

Filma pamatā ir kāds sens Ķīniešu sakāmvārds, kas vēsta, ka cilvēka dzīve balstās uz četriem emocionālajiem stūrakmeņiem- laimes, baudas, bēdām un mīlestības. Filma sastāv no četrām novelēm par četriem cilvēkiem, kurus vieno kopīgi notikumi. Novele par laimi: kāds biznesmenis (F.Whitaker) ir ieslīdzis darba rutīnā un izmisīgi grib sajust dzīves garšu. Izdzirdējis par kādām nelikumīgām zirga skriešanas sacīkstēm, viņš nolemj uzlikt lielu naudas summu, uz kāda it kā droša zirga uzvaru. Problēmas sākas tad, kad šis zirgs zaudē sacīkstēs un iesaistās mafija. Novele par baudu: mafijas bosa palīgam (B.Fraser) ir īpašas spējas. Viņš var redzēt nākotni, tādā veidā cenšas izvairīties no nepatikšanām. Novele par bēdām: daudzsološa popzvaigzne (S.M.Gellar) saskaras ar krīzi savā dzīvē un karjerā, kad menedžeris paspēlē viņas līgumu mafijas bosam (A.Garcia). Novele par mīlestību: ārsts (K.Bacon) izmisīgi cenšās glābt tuvu draudzeni, kuru sakodusi čūska.

Pēdējo gadu laikā Holivuda iecienījusi stāstīt stāstus ar saraustītu sižetu un bez reālā (plūstošā) laika (tāpat kā filmās Crash, 11:14, Babel u.c.). Filmas ar šādu uzbūvi ir diezgan veiksmīgas neskatoties uz to, ka nevienmēr tās ir viegli uztveramas un nevienmēr nesīs milzīgu peļņu. Šo filmu mani pamudināja noskatīties daudzsološais treileris un vesals pulks ar izciliem aktieriem. Ja uzķersieties uz to pašu, tad varu garantēt- tas viss neliks jums vilties. Viennozīmīgi kārtējais THINKfilm kompānijas meistardarbs.

Filma iekš IMDB.com 

 


Komentāri (7)
artissco: jaa, laba filma... bija interesanti skatiities.
18/02/2008 23:38
kaspars: tai IMDB.com japieregjistrejas, lai paraadiitos vaardi - buy or download - ?
netieku gudrs.

bet treilers uzrunaa..
18/02/2008 23:50
Džerijs Šterns: 11:14, nevis 11:40 :)
18/02/2008 23:57
Mikausis: Džerijam: paldies, kārtējo reizi esmu "pārcenties" :D
kasparam: fimu meklē torentos. imdb links ir kā papildinformācija. vismaz daudzi (ieskaitot mani) uzskata, ka imdb reitings ir sava veida kvalitātes zīme vai otrādāk...
19/02/2008 09:02
kaspars: ah nu skaidrs.. paldies par skaidriibu ;)
19/02/2008 09:11
Renars L: Tieši aizvakar noskatījos, negaidīti laba filma.
19/02/2008 10:24
Catalina28Villarreal: If you want to buy real estate, you would have to receive the <a href="http://lowest-rate-loans.com/topics/personal-loans">personal loans</a>. Furthermore, my sister all the time utilizes a collateral loan, which is the most reliable.
02/06/2010 01:04
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: