Stāsts iz dzīves 2
Publicēts 17. februārī, 2009.
Pirms pāris mēnešiem rakstīju stāstu par manām nedienām ar pases pazaudēšanu un no tā izrietošajām sekām- parādsaistībām ar "Tele 2" 308Ls apmērā. Pirms visu mīlētāju dienas saņēmu vēl vienu mīlestības apliecinājumu no "Creditreform". Pēc mierizlīguma ar "Tele 2" pats sev nezinot esmu ieprecējies "Bitte Latvija"...

...stāsta sākums...

Šoreiz mans šoks bija daudz mazāks, jo apjautu, uz ko ir jāgatavojas un kas būs jādara. Ieliku visus nepieciešamos dokumentus (izziņu no policijas un vecās pases kopiju) somā un raitā solī devos uz tuvāko "Bitte" klientu apkalpošanas centru. 

Pirmais pārsteigums man bija sliktā apkalpošana. Laikam krīze skārusi arī "Bitti", jo pie 6 apkalpošanas galdiem bija palikušas vairs tikai divas konsultantes. Līdz ar to man nācās nostāvēt 40 min. (kreslu Brīvības ielas birojā viņiem nav) līdz sagaidīju, kad kāds ar mani sāks runāt. Uzrakstīju jau ierasto iesniegumu, ka neesmu neko pircis un kāds ir izmantojis manu anulēto pasi, lai nopirktu mazcenas telefonu uz mana vārda. Aptuvenā parāda summa ir 250 Ls. Visinteresantākais atklājās tad, kad jautāju, kā iespējams noslēgt līgumu ar nederīgu pasi? (Iepriekšējo reizi pārbaudot vecās pases datus "Tele 2" uzrādījās, ka pase ir nederīga.) Kā izrādās, "Bitte" nav šādas sistēmas, kurā parādās vai uzrādītais dokuments ir derīgs vai nederīgs. Tas nozīmē, ka "Bite" pārdevējiem nav svarīgi kādu papīru tu viņiem pastum zem deguna un viņi neņem vērā faktu, ka līgumu slēdz Baraks Obama, bet dokumenta foto attēlota Parisa Hiltone. Galvenais, lai šis papīrs daudz maz izskatās pēc pases un tam nav beidzies derīguma termiņš. Vai līgumu esmu slēdzis es, vai kāda cita persona, tiks noteikts pamatojoties uz roktraksta salīdzināšanu un (cerams) maniem iesniegtajiem dokumentiem.

Nav jābūt īpaši apdāvinātam, lai apjaustu dažādus mahinācijas veidus ar "Bitte", ja jau viņiem ir tik varena aizsardzības sistēma un prasības, kuras aprobežojas ar ailīti "derīguma termiņš".

Vienīgais mierinājums ir ziņa par vecās pases derīguma termiņa beigām (x2), tāpēc ceru vairs nākotnē nesastapties ar šādām mīlestības vēstulēm. Ceru, šis pasākums man beigsies tik pat veiksmīgi kā iepriekšējais. 

un vēlreiz... 

Stāsta morāle- lieku reizi pieskatīsim savus dokumentus, lai nesanāk tādi paši piedzīvojumi kā man.

Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: