Slēgts File.lv un apcietināts tā īpašnieks
Publicēts 27. augustā, 2008.
Kā ziņo boot.lv Latvijas Skaņu ierakstu producentu, izdevēju un izplatītāju apvienība (LaMPA) sadarbībā ar Ekonomikas policiju turpina cīņu ar Latvijas torrentu trakeriem (failu apmaiņas servisiem), kā rezultātā taisnības cīnītāji ir slēguši Latvijā lielāko failu apmaiņas vietni File.lv, kuras īpašnieks un administrators šobrīd atrodas apcietinājumā.

File.lv savā komentārā par situāciju informē, ka Ekonomikas policija ir konfiscējusi vairākus File.lv serverus, kuri atradās UltraNet ofisā:

"Latvijas lielāko trekeri file.lv ir noklopējusi ekonomiskā policija + LAmpA. Atnāca uz UltraNet ofisu (file.lv hostings) un konfiscējuši pāris PC. Pret founderu ir uzsākts kriminālais process, bet otram administratoram draud sods līdz 40 minimālajām algām. Abi varoņi uz doto brīdi atrodas aiz restēm. Kā arī piežmiedza pie sienas dažus aplouderus ar PC konfiskāciju un naudas sodu."

Kā redzams File.lv komentārā, policija ir konfiscējusi datorus arī vairākiem akīvākajiem failu augšupielādētājiem, kuriem tikšot piemērots arī naudas sods. Tikmēr pret vietnes īpašnieku ir uzsākts kriminālprocess, bet lapas administratoram draud naudas sods līdz 40 minimālajām mēnešalgām. Tāpat ir parādījušās ziņas, ka kopumā File.lv tika konfiscēti aptuveni 40 serveri. 

Laikam arī citi torentu trakeri ir sabijušies, jo pašlaik nav pieejami vairāki no Latvijā lielākajiem failu apmaiņas servisiem: outlaw.lv, shadow.lv, danger.lv, bithack.lv, torrents.lv u.c. 

Šobrīd Latvijas internetā izskanējusī versija par iespējamo aizturēšanas iemeslu ir tāda, ka kāds Vācijas uzņēmums, kas nodarbojas ar DVD disku tirdzniecību Eiropas reģionā, jau 2007. gadā esot sazinājies ar File.lv administrāciju, lūdzot viņiem pārtraukt torrentu trakera darbību vai vismaz liegt portālam pieeju no Vācijas IP adresēm. Pretējā gadījumā kompānija solīja uzsākt tiesu darbus.

Pašlaik vēl darbojās fano.lv un iespējams vēl kāds mazāks trakeris. Ko lai saka- grūti laiki pienākuši latvijas "pirātiem".

Avots: boot.lv

 


Komentāri (7)
The Incredible Man is Back: pārējie trakeri arī samīzušies
27/08/2008 10:24
bedigais: miljakais trakeris - uploud bija 1.02 Tb
27/08/2008 10:33
Miks: :) lieliska ilustrācija :)
27/08/2008 11:22
Olegs: Es jau vairāk ticu tam, ka politikas deva tur arī ir.
27/08/2008 17:03
Mikausis: LaMPA gribēja palepoties, ka apkarojuši vienu trakeri, bet tagad no ziņām par torentiem zinās n-tās reizes vairāk cilvēku, kuri par tiem nemaz nezināja.
ka tik nesanāk kā Kurbadam- nocirta vienu galvu, bet izauga simts
27/08/2008 17:13
sailor77: Vilks no ārzemju trekeriem. File.lv bija labākais latvijas trekeris.
28/08/2008 11:58
elderado: Piekrītu mikausim. Taču es saku ka
FILE.LV - THE BEST IN THE WORLD
TAS TĀ BŪS UN PALIKS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
20/11/2008 11:33
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: