Slēdz Andrejsalas klubus
Publicēts 6. maijā, 2008.
Prieki beigušies tieši pirms "sezonas" atklāšanas. First Baltic, Dirty Deal Cafe un Space:Garage tiek slēgti, jo telpas neatbilst publisko pasākumu rīkošanas statūtiem.

Nemāku pateikt konkrētu datumu, kad šīs iestādes tika slēgtas, bet šo ziņu pirmo reizi izdzirdēju aprīļa beigās. No nostāstiem sapratu, ka uz Andrejsalu atnākušas varas iestādses, lai pārbaudītu, kā notiek likuma par publisko pasākuma rīkošanu ievērošana. Apsekojot šīs trīs iestādes First Baltic, Dirty Deal Cafe un Space:Garage ticis konstatēts, ka šajās vietās nav nodrošinātas publiskās tualetes, nav norobežota Daugavas mala un nav ievērotas arī citas prasības. Nemāku teikt par FirstBaltic tualetēm, bet Dirty Deal Cafe tualetes bija- jāteic gan, ka tikai ārā. Domāju, ka atbildīgās iestādes vēl šur tur atrada kur piesieties, jo ēkas ir vecas un trūku tajās bija daudz. Dirty Deal Cafe un Space:Garage atbildīgās personas saskaitījuši, cik varētu izmaksāt visi uzlabojumi, un secinājuši, ka turpināt nav jēgas, jo teritorijas saimnieks šo teritoriju ļāvis izmantot vēl pavisam neilgi. 

Tātad šis (skumjais un nenovēršamais) brīdis beidzot ir pienācis. Andrejsalu klapē ciet. 

 17.maijā notiks Muzeju nakts  un tās ietvaros viens no galvenajiem pasākumiem norisināsies tieši Andrejsalā. Šajā sakarā paliek jautājums, vai šis pasākums vispār varēs notikt, ja šīs vietas tiek klapētas ciet? Protams, pasākums var norisināties (un daļa no tā arī norisināsies) zem klajām debesīm, bet tas neatrisina "sāpīgos" jautājumus, kuri bija arī slēgšanas iemesls.

Nu, varēja jau atļaut paballēties vēl pēdējo vasaru...

Andrejsala: Fight Babel (video)

Komentāri (10)
kaste: Ir kādi reāli pierādījumi? Baumas te, blogotāju starpā,par to izplata katrs trešais, taču neesmu redzējis nevienu pierādījumu, kas padarītu baumas par faktu.
06/05/2008 17:40
Džerijs Šterns: "Tātad šis (skumjais un nenovēršamais) brīdis beidzot ir pienācis. Andrejsalu klapē ciet." - tas nav TAS brīdis. Andrejsalu "klapēs ciet" tad, kad to darīs īpašnieks. Bet tas, ka tagad pāris klubus piever ārējas varas iestādes, ir šo klubu problēma, nevis TAS Andrejsalas brīdis.
06/05/2008 17:49
Mikausis: kaste: šīs ziņas izskanēja andrejsalas domubiedros, kur ir cilv, kas tieši saistīti ar to. andrejsala.lv un dirtydeal.lv klusē. nenotiek arī neviens pasākums, kaut gan šis ir "ražas laiks". būs vien jātic...
Džerijam: Andrejsalu- tādu kā to pazīstam mēs- klapē ciet. vai šādi būs labāk?
Dirty Deal Cafe un Space:Garage ir saistītas lietas ar muzeju un tā radošo darbību. ieguldīt līdzekļus nav jēga, jo to visu tāpat drīz jauks nost.
diemžēl, šis ir tas brīdis.
06/05/2008 18:48
Džerijs Šterns: Kas "mēs"? Man, teiksim, tur neinteresēja neviens no minētajiem "klubiem", lai arī bieži apmeklēju Andrejsalu. So - par Andrejsalas "beidzot pienākušo galu" mēs varēsim runāt tad, kad to vērs ciet kopumā galvenais saimnieks, nevis ārējas iestādes atsevišķus klubus, kuri paši nejēdz/negrib pildīt noteikumus.
06/05/2008 19:24
Džerijs Šterns: P.S. kā pats jūties jaunajās mājās, starp citu? :D
http://www.mikausis.lv/
06/05/2008 19:32
Mikausis: tas, ka gaumes atsķirās, ir skaidrs. manu domu saprati, bet kasies pie vārdiem (lai tev interesantāk, tagad pie*isīšos pats sev: nevar kasīt "vārdus", var kasīt pēdas).
no kurienes tāds naids?
par to firmu un lapu zinu, kā nekā pats nāku no tās puses. man kā interneta mega blogerim tagad ar steigu jāmaina šeit niks, lai Džerijs par mani neņirgājas.
gaidu piedāvājumus
06/05/2008 20:34
Džerijs Šterns: Kāpēc naids? Man tikai nepatīk tendenciozi paziņojumi, ar kuriem pilna latvja ikdiena - kad no mušas pūš ziloni.
06/05/2008 23:50
Chirix: Izklausās, ka vienā te ir ierunājies pašvaldības darbinieks :D
Mani arī minētie klubi īpaši neinteresē, bet kautkā tas viss izskatās pēc SDI (sparīgas darbības imitācijas). Tās atbildīgās amatpersonas labāk varēja laicīgi pakontrolet taadu smalko krogu kā Stella Pub virtuvi
07/05/2008 08:32
Di: tā dīvaini sanāk, tomēr Andrejsalā pasākumi notiek ne pirmo reizi, kā tad tā, ka tikai tagad valsts orgāni apķērušies, ka nav lāgā?
Varbūt līdz ar tuvojošos klapēšanu ciet un būvniecības lietām, jau sāk tagad tautu atradināt no nākšas uz Andrejsalu, lai vēlāk neviens nemaisās pa kājām.
07/05/2008 12:36
Džerijs Šterns: Es vienkārši ļoti cienu Andrejsalas īpašniekus par to, ka viņi neapjoza teritorijai apkārt sētu, bet iedeva telpu tiešām vērtīgiem projektiem - tāpēc tagad tautas gaušanās par to, cik slikts ir saimnieks (it īpaši šoreiz, jo tas nav viņš, kas to dara), man liekas nevietā.
07/05/2008 16:10
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: