Sigur Rōs koncertēs Rīgā
Publicēts 22. maijā, 2008.
Labas ziņas visiem mūzikas gardēžiem- 22.augustā Sigur Rōs uzstāsies ar koncertu Arēnā Rīga.

Koncertu aģentūra Positivus Music šovasar sola piepildīt daudzu mūzikas gardēžu sapni, jo 22. augustā Arēna Rīga amfiteātrī, notiks īslandiešu grupas Sigur Rós koncerts! Viņi ieguvuši slavu kā lieliska koncertgrupa, bet viņu mūzika tiek raksturota  kā ambients, eksperimentāls un avangardisks postroks.

Biļetes uz Sigur Rós koncertu tirdzniecībā nonāks piektdien, 30.maijā, bet www.positivus.com  reģistrētajiem lietotājiem biļetes būs pieejamas jau no otrdienas, 27.maija. Biļetes nopērkamas Biļešu Servisa kasēs visā Latvijā un internetā www.bilesuserviss.lv . Pirmo 1000 biļešu cena būs Ls 20, bet vēlāk biļetes kļūs dārgākas un maksās Ls 25. Sēdvietu cenas - Ls 25, Ls 30 un Ls 40.

Reģistrētie lietotāji (jāreģistrējas positivus mājas lapā) otrdien, 27.maijā, saņems e-pastu, kas jāuzrāda biļešu tirdzniecības vietās, lai biļetes varētu iegādāties  iepriekšpārdošanā.

Es piederu pie tiem, kuri ar Sigur Rōs saslima tikai pēc viņu filmas "Heima" noskatīšanās. Jāteic, ka filma varen laba. Fantastiska mūzika un skaisti dabasskati un tu- pilnīgi pārņemts ar to, ko redzi un dzirdi. Tiem, kas vēl nav iepazinušies ar šo grupu, iesaku sākt ar šo filmu, jo mūzika viena pati pirmo reizi domājams neaizraus. Katra dziesma sākas mierīgi un klusi, tiek kāpināts temps, skaļums, pievienojas citi instrumenti un dziesmas beigās tā uzsprāgst.

Grupa dibināta Reikjevijā 1994. gada augustā. Grupas sastāv no četriem puišiem, kuru vārdus pat necentīšos iztulkot un nosaukt. Grupa pazīstama ar specifisko grupas solista Jónsi balsi un tās nosaukums radies no viņa māsas vārda Sigurrós, kura piedzima tajā pašā dienā, kad tikusi dibināta grupa. Pasaules slavu un kritiķu atzinību viņi ieguva ar 1999 gada albūmu "Ágætis byrjun". Sigur Rōs dzied pašizdomātā valodā, kura ļoti līdzinās īslandiešu valodai. Būtībā dziesmu vārdi nenozīmē neko, bet katrs no mums var piešķirt dziesmai un tās vārdiem savu nozīmi.

 Sigur Rōs "Glōsōli"

 No filmas "Heima" dziesma "Hoppīpolla"


Komentāri (1)
Sidza: taa ir ne tikai laba zinja, bet pat ljoti laba zinja!! Pat necereeju, ka shogad buus kaads koncis, kur gribeesies aizlaist par spiiti fobijai no puulja.. bet redz kaa briinumi arii tomeer notiek :)
23/05/2008 10:22
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: