Rocknrolla
Publicēts 10. janvārī, 2009.
Krutums nemirst un Gajs ir atpakaļ...

"Rocknrolla"

Kriminālkomēdija; ASV, 2008
Režisors: Guy Ritchie
Lomās: Gerard Butler, Thandie Newton, Gemma Aterton, Matt King u.c.
Ilgums:  113 min.
Pirmizrāde Latvijā: 02.01.2009

Pēc krievu mafijas darījuma ar zemes pirkšanu Londonā, dažādu kriminālo grupējumu ausīs nonāk informācija, ka pēc veiktā darījumā ir palikuši pāri miljoniem dolāru, kuriem nav saimnieka. No šī brīža, medībās pēc kārotās naudas iesaistās visi, kuri ir informēti par to un lietā tiek likti visi iespējamie līdzekļi – no viltības līdz ieročiem.

G.Ričijs atgriezies pie nodarbes, kura viņam vislabāk padodas- kriminālās pasaules attēlošana ar krietnu angļu melnā humora devu. Rokenrolla ir veidota tieši pēc tā paša šablona, kā Ričija iepriekšējās filmas (Snatch, Lock Stock and two Smokin' Barrels), kuras ieguvušas kulta statusu. Var jau gauzties, ka tas viss jau ir redzēts iepriekšējās filmās (filmas struktūra, sižeta līnija, attiecības starp personāžiem utt.) un Ričijam savās filmās vairs nav ko teikt, bet tas, kādā veidā viņš māk savērpt stāstu un to visu parādīt ar izaicinoša krutuma piešprici, ir ievērības cienīgi un personīgi man neapnīk.

Pašam stāstam būtībā nav īpaši lielas nozīmes- kā ierasts, visi personāži grib lietu X un cenšas to iegūt ar Y līdzekļiem. Ričija filmās būtiskākais ir sarežģītās attiecības starp n-tajiem iesaistītajiem personāžiem. Tieši šeit, manuprāt, slēpjas ir Ričija filmu esence. Šīs filmas stāsts sākas tikai ar kādu 15.minūti, jo apmēram tieši tik ilgs laiks ir nepieciešams, lai „teicējs” mūs tikai iepazīstinātu ar katru varoni un mēs sāktu šķetināt personāžu attiecību shēmu. Personāži tiešām ir spilgti un katrs no viņiem ir sava veida dīvainis savā lauciņā. "Stilīgas" epizodes, labs melnais humors, neliela izkaušanās, daudz pārpratumu un rupju vārdu- kopumā ir sanācis ellīgi labs kriminālgabals. Filmas beigās ir netieša norāde uz to, ka varēsim sagaidīt arī otro daļu. Nu, ko. Gaidīšu ar nepacietību. Manuprāt, Ričijam nekas "dziļš" nav jāpasaka. Ir daudz tukšākas filmas par šo. Vēl šī filma man paliks atmiņā ar vienu no labākajām un kodolīgākajām mīlas ainām kādu esmu redzējis. Tur nebija nekādu plikumu, perversiju vai kas tamlīdzīgs- tie, kuri redzējuši filmu, sapratīs.

Rocknrolla ir jautra izklaide, kura uzlabos jūsu garastāvokli.

Dzīvē nav sliktu brīžu, ir tikai dažādas situācijas.

Interviju ar Gaju Ričiju varat lasīt iekš FHM.lv

 IMDB

Treileris:


Komentāri (1)
yooo: jau bija domai aizstaigaat, bet nu tgd tieshaam skaidrs, ka tas jaaizdara
10/01/2009 12:12
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: