Rīta rosme* kūtrajam latvietim
Publicēts 27. martā, 2008.
Pilsoniskās atbildības rīta rosme -domubiedru pulcēšanās, lai bez aizspriedumiem veicinātu izpausmes brīvību 4. aprīlī Esplonādē pie Raiņa. * Rīta rosme – noteiktu, vieglu vingrinājumu veikšana, lai saglabātu teicamu fizisko formu un veicinātu ķermeņa imunitāti pret dažādiem ārējiem kairinājumiem.

Kāpēc pilsoniskai iniciatīvai neizbēgami jābūt garlaicīgai? Kurš monopolizējis tiesības sapulcēties? Arī tautas arī sapulces „Pilsoniskās atbildības rīta rosme” mērķis ir ļaut katram sajust sevi kā daļu no pilsoniskās sabiedrības, neuzspiežot garlaicīgu politisku mērķu izpausmes vienveidību.
Faktiski mēs piedāvājam ikvienam izpausmes brīvību runāt par sev aktuālu pasaules uztveres leņķi. Vienīgie nosacījumi šoreiz ir garlaicības ignorance – kas nozīmē, ka uzsaukumiem jābūt pilnīgi brīviem no politikas un jebkura naida izpausmes. Tiekamies.

Pilsoniskās atbildības rīta rosme -domubiedru pulcēšanās, lai bezaizspriedumiem veicinātu izpausmesbrīvību.

03. aprīlis: Sākot no 19:00 plakātu (citu
reprezentatīvu materiālu) izgatavošana
mākslas telpā „Cehs”*. Līdzi ņemams viss
darbam nepieciešamais.
04. aprīlis: 17:45 dodamies no Ceha.
04. aprīlis: 18:00 sākas arī tautas, arī
sapulce „Pilsoniskās atbildības rīta rosme”
Esplanādē pie Raiņa.
04. aprīlis: 18:00 – 19:00 norisinās sapulce,
tiek attēlota sava viedokļa vizuāla izpausme.
Vadītāji saka uzrunas.
04. aprīlis: 19:00 beidzas arī tautas, arī
sapulce pie Raiņa
04. aprīlis: 21:00 pēcballe kultūrmezglā
„Dirty Deal” (Andrejsalā). Biļetes cena 3 LVL, ar skrejlapu 2 LVL, sapulces
„Pilsoniskās atbildības rīta rosme” dalībniekiem ieejas cena
1.50 LVL

Par pasākumu vairāk var uzzināt šeit. 


Komentāri (15)
Džerijs Šterns: Es jau nobijos, ka atkal "flashmob" :D
27/03/2008 15:23
Mikausis: no avota:
Tikai daži no mums aktuālajiem saukļiem, kuri
varētu palīdzēt Tev saprast aktuālo sabiedrisko
domu...
- Ar mani atkal runā kaijas -
- Iedot desu -
- Pret DAUNATNES debilizāciju -
- Kapi pret parkiem -
- Par kefīru ar sāli!!! -
- Grozi kā gribi –
- 1 –
- Par homeopātijas daudzveidību -
- Apauj kājas -
- Lūdzu, man pietrūkst 0,20 LS –
- Cepumiņš –
- SASKAITĪJU –
- Nolasi man pasaku –
- meklēju partneri –
- Kazi – varbūt kvazi –
- Par dendrārijiem bez robežām –
- nost ar to, lai dzīvo šitais –
27/03/2008 15:54
Chirix: Cirks aizbraucis, klauni palikuši?
Sorr, ja skarbi, bet tāds nu ir mans personīgais viedoklis.
Vienkārši jauno mākslinieku absolūta norobežošanās no politiskiem/ekonomiskiem/sociāliem jautājumiem man liekas tikpat stulba kā veco iesaistīšanās tajā (Kalniņs, Pauls, Kantāne, Putniņš). Jaunie vienā grāvi, vecie otrā.

P.S. A daži saukļi diezgan rēcīgi. ;)
27/03/2008 16:06
Mikausis: Chirix: vismaz notiek kaut kāda rosība, un tas vien jau ir interesanti
27/03/2008 16:11
Chirix: Mikausi: Piekrītu. Vienkārši es gribu ticēt, ka Andrejsalas paaudze ir spējīga uz ko vairāk. Piemēram iebilst pret varas turētāju "morālo elestību" un patērniecības kultu (diplomātiski izsakoties) nevis tikai izklaidēt garāmgājējus.

Man vienkārši šodien bija pus dienu jārunā ar veciem, kašķīgiem un nejaukiem cilvēkiem. Laikam kautkas no viņiem pielipa.
27/03/2008 16:19
Džerijs Šterns: Čirik - nu mēs varam iziet protesta gājienā PAR debilizāciju ar saukļiem "Uzaicini, man limits" un "Pasūti man albūmiņu" :D
27/03/2008 17:21
Chirix: :D
27/03/2008 21:56
Albis: Man tas viss atgādina Ēzopa fabulu par lapsu un vīnogām, kur lapsa iedama gar vīnogu koku, ierauga tajā vīnogas un visādi izmēģinājusies tās aizsniegt paziņo, ka vīnogas gan jau ir zaļas un skābas. Tādēļ viņa nemaz tās nevēloties.

Šeit ir kkas līdzīgs. Visapkārt cittautiešu (pārsvarā) biezie bembji un versačes džinsi. Smalkas kokteiļpārtijas. Īsi Dainis&Gatis svārciņi. Gaisīgas smaržas. Bet viņš - mūsu bāleliņš tos nevar atļauties. Ne bembi, ne arī alko, kas dārgāks par Merkuru (ir vēl vispār tāds?), ne īso svārciņu īpašnieci. Tad ko viņam darīt? Varbūt pasludināt sevi par mākslinieku (alternatīvo, panku, metālistu, etc.), dzert džinu no bundžiņas, sarakstīt muļķīgus plakātus un iet pie Raiņa (vēlreiz ieklausieties - pie latvju dzejnieka Raiņa!!!) pieminekļa, lai paākstītos un izrādītos kopīgā barā ar tādiem pašiem "māksliniekiem".

Vai kāds domā savādāk?

P.S. Šodien sanāca braukt ar taksi un tur pretī blakussēdētāja vietai uz priekšējā paneļa salikti maukumāju (atvainojos - ekskorta un masāžas pakalpojumu sniedzēju) vizītkartes. Jautāju šoferim - vai bieži šī reklāma uz pasažieriem nostrādā? Viņš atbild - katru vakaru un vairākkārtīgi. Tas ir vienā taksometrā. Pareizinām ar to skaitu un saprotam cik lielā pakaļā vispār ar visu sabiedrību esam.

Tāpēc ierosinu gājienam PAR debilizāciju vēl vienu plakātiņa tekstu - "Zvani tūlīt!"
27/03/2008 23:49
Mikausis: Albis: sākumā tu saki, ka viss šis pasākums ir liekulīgs, bet beigās piesaki ideju pasākuma plakātam...
par tiem D&G, urlām, špiļkām (tā saucu meitenes, kurām papēži ir tik pat gari kā svārciņi) un bembijiem atļaušos nepiekrist. piem., neviens jau neietu uz to Andrejsalu, ja tu būtu sanākuši ar tevis pieminētajiem kompleksiem apveltīti cilvēki- bez savām idejām, rīcības spējām un tevis pieminētajiem mērķiem. neviens nespēlēs šahu, tikai tāpēc ka nevar atļauties nopirkt futbolbumbu. neviens neklausās roku, tikai tāpēc ka nav tik bagāts, lai klausītos kalbasku. mēs braucam dabā, lai izbaudītu klusumu. cilvēki nāk uz Andrejsalu un tās rīkotajiem pasākumiem, jo tur neviens netiek šķirots pēc burtiņu D&G kvantitātes uz viena apģērba gabala.
28/03/2008 01:00
Albis: Baigi negribas publiski vicoties................... saki, kā Tev šķiet, kādēļ šie cilvēki pašrealizējas šādā plakātnesējubaraunviensparotruzviedzēju līmenī nevis, piemēram, labi mācoties un centīgi strādājot, lasot grāmatas un apceļojot Dzimteni, nodarbojoties ar sportu un ziedojot labdarībai? Zini kāpēc? Manuprāt, tāpēc, ka tas ir grūti. Daudz vienkāršāk ir nosaukt sevi par mākslinieku, neko lietderīgu nedarīt un staigāt ar plakātu rociņās, kā arī pēc tam apmeklēt āfterpārtiju.

Plakāta teksts bija domāts Džerija iniciētajam protesta gājienam nevis "mākslinieku" tusam pie Raiņa pieminekļa.
28/03/2008 01:32
Mikausis: Albis: labāk nevicosimies, bet padiskutēsim :)
nav jau tikai tā, ka šie cilvēki "laistu lažu" un neko citu nedarītu. katrs atpūšas kā grib- daži to dara šādi.
manuprāt, grāmatu tārpi un Latvijas skaisto vietu apceļotāji ar savām darbībām sniedz daudz mazāku artavu sabiedrības "labā", nekā šie brīvdomātāji. ja visi būtu vienādi, tad ar' nebūtu interesanti.
28/03/2008 08:50
Džerijs Šterns: Bāc... Kurā grupā lai es sevi ieskaitu, ja mēdzu apceļot Latviju kopā ar Andrejsalas māksliniekiem?
28/03/2008 20:36
Mikausis: Džerijam:
:)
tu jau sāc piekasīties pie vārdiem
31/03/2008 13:42
eerms: manas pilsoņa tiesības atļauj man paust savu viedokli publiski. lai kāds viņš arī būtu. un atļauj paust arī bezjēgu, ja nav viedokļa. kāpēc tad to nedarīt!?
31/03/2008 14:59
Parapanks: Mans pasākuma mērķis ir parādīt valsti valstī. Respektīvi kaut nedaudz atklāt to valsts daļu, kas vairs nevēlas zināt to, kas pašreiz ir ministru prezidents vai ko un kas privatizēs. Redzot, kas notiek vienīgā atbilde, kas ļauj saglabāt veselo saprātu - ignorance un absurda teātris.
02/04/2008 00:00
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: