Quantum of Solace
Publicēts 12. novembrī, 2008.
Ar divdesmit otro piegājienu Bonds atkal ir gatavs izglābt pasauli divdesmit otro reizi...

"Quantum of Solace"

Asa sižeta piedzīvojumu filma; ASV; 2008
Režisors: Marc Forster
Lomās: Daniel Craig, Gemma Arterton, Jeffrey Wright, Mathieu Amalric, Giancarlo Giannini u.c.
Ilgums:  106 min.
Pirmizrāde Latvijā: 06.11.2008.

Jaunās filmas sižeta līnija turpina iepriekšējās filmas notikumus: pēc mīļotās sievietes Vesperas nodevības, Bondam jāmēģina nošķirt personīgā dzīve no misijas. No Mistera Vaita Bonds un M uzzina, ka organizācija, kas šantažēja Vesperu, ir daudz sarežģītāka un bīstamāka nekā varētu iedomāties. Jaunā misija aizved Bondu uz Austriju, Itāliju un Dienvidameriku, kur, atklājis sazvērestību, Bonds cīņā apvienojas ar seniem draugiem, lai atklātu patiesību.

Sākot ar Casino Ryale Bonds ir mainījies, ja ne par visiem 360, tad par 180 noteikti. Ja iepriekšējā daļa mani nedaudz garlaikoja un uz brīdi pat paspēju iesnausties, tad Quantum of Solace, mani paņēma jau ar pirmajām filmas minūtēm. Pakaļdzīšanās un action skati šajā filmā ir iespaidīgi- mēs vērojam dinamiskas auto un motorlaivu pakaļdzīšanās, parkur paraugdemonstrējumus pa ēku jumtiem, atraktīvus kautiņus utt. Kas tad ir mainījies no iepriekšējām Bonda filmām? Džeimss un viss ap viņu notiekošais ir kļuvis reālistiskāks (un tuvāks tautai). Quantum of Solace mēs neredzēsim nevienu super auto, kurpes ar raķetēm, cepuri ar propeileru vai citas inspektora Gadžeta cienīgus verķus. Šoreiz nav neviens ļaundaris, kurš uzbūvējis štābiņu vulkānā, uz Mēness vai zem zemes ar plānu iznīcināt pasauli. Mainījies arī pats Bonds- viņš ar alkaholu ir uz Tu, nedzer ierasto Martini, lielāko filmas daļu vazājās apkārt ar sasistu seju, nošmucētu štāti un galina visus, kuri pagadās pa ceļam. Bondiskais glamūrs mums parādās tikai viņa uzvalku, viesnīcas numuriņa izvēlē un sieviešu savaldzināšanas mākslā. Runājot par Bonda sievietēm, šim puisim, nu, galīgi neiet. Nevarētu teikt, ka viņam trūktu sieviešu uzmanības, bet pārsvarā ņemot šo un iepriekšējo daļu kopā viņas visas agri vai vēlu nomirst. ...un tāpēc džeks dzer.

Jaunajā Bondiādē ieviesušās daudz izmaiņas ieskaitot to, ka katra jauna sērija ir kā turpinājums iepriekšējai daļai un, spriežot pēc šīs daļas, arī nākamā būs turpinājums šīm divām. Kaut gan paliek stāsta nepabeigtība, tas popularizē filmu pirms tās iznākšanas un reizē aicina vēlreiz noskatīties iepriekšējās daļas. Interesanti tas, ka šī ir pirmā filma, kur Bonds nepasaka savu slaveno frāzi: „Bond, James Bond” un Olga Kuriļenko ir pirmā Bonda sieviete, kuru viņš nav spējis savaldzināt līdz galam un ievilkt gultā.

Prieks, ka atšķirībā no citām sērijveida filmām, Bondam nezūd ne finansiālais nodrošinājums, ne kvalitatīvais izpildījums. Šoreiz pie režisora pults piesēdies Marks Forsters, kura kontā ir tādas filmas kā „Finding Neverland”, „Stay”  un Monster's Ball”. Tieši vai netieši viņš aizvedis Džoniju Depu līdz otrajai Oskara nominācijai (pirmā par lomu Karības jūras pirātos un trešā par lomu Svīnijā Todā), bet Halli Beriju līdz Oskaram. Šaubos vai tādi paši panākumi gaidāmi zilacainajam Danielam Kregam, bet katrā ziņā viņi abi sevi ir parādījuši tikai no labākās puses.

Bonds kopā ar Danielu Kregu ir iegājis jaunā ērā un iespējams atnesīs jaunus zelta laikus Bondiādei.

IMDB 

Treileris:

Alicia Keys & Jack White - Another Way To Die


Komentāri (1)
Anda Freiberga: jā filma ir laba , un mūzika interesanta -divi atšķirīgi mūzikas stilu pārstāvji. mani kā vienmēr valdzina pats filmas sākums , interesanti gaidīt kāds tas būs :)
06/12/2008 10:43
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: