Outlander
Publicēts 16. jūlijā, 2008.
Ja Svešajiem vai Plēsoņām būtu jāizvēlās kāds cienīgs pretinieks vai arī tikai draudzīgs kaimiņš, tad tas noteikti varētu būt Morvens- tā sauc briesmoni, kuram ļoti iegaršojās vikingi. Tas spīd un laistās kā Ziemassvētku eglīte, ir apveltīts ar Kalvīša ēstgribu, smirdot pēc nāves un šņāc, krāc, kviec un spiedz tikpat skaļi kā "Essential knockout" pasākums.

"Outlander"

Spriedzes filma; ASV; 2008
Režisors: Howard McCain
Lomās: James Caviezel, Sophia Myles, Jack Huston u.c.
Ilgums:  115 min.
Pirmizrāde Latvijā: 11.07.2008

Skandināvija, vikingu valdīšanas laiks. Uz Zemes avarē kosmosa kuģis, izdzīvo tikai viens vīrs - Keinans. Tomēr izrādās, ka uz kuģa bijis vēl kaut kas – brutāls, spēcīgs un slepkavniecisks radījums, ar kuru Keinans un viņa rase reiz cīnījās uz savas planētas. Nežēlīgais radījums slepkavo vietējos iedzīvotājus un draud iznīcināt vikingu ciltis. Keinanam nākas apvienoties spēkiem ar vietējām ciltīm un, lietojot tikai viņu primitīvos ieročus, stāties pretī plēsoņai...

Īsti nesapratu vai pie vainas bija Foruma mehāniķi, kuri kaut ko saputrojās ar pogu "volume", vai arī tas tā bija domāts apzināti, bet jau filmas pirmajās minūtēs nācās pierast pie pārmērigi skaļajiem skaņu efektiem. Pie visa ar laiku pierod. Kā jau varēju nojaust filmas sižetā nekādas jaunas gudrības neiegūsim, bet tas šoreiz nav galvenais. Filmas sižets kaut vai banāls un paredzams (uzkaujamies-atpūšamies- uzkaujamies...), tomēr šoreiz spēj aizraut. Jau pieminētais Morvins izrādās diezgan dzīvelīgs un tiek slaktēts pa vairākiem piegājieniem. Protams, vienīgais cilvēks, kurš aprobežotajiem vikingiem var kaut kā palīdzēt, ir varonīgais Keinans. Kaut gan filmas sākumā gribēju vilkt paralēles ar citu mega-iznīcinātāju un gandrīz vai vārda brāli- Konanu, šis varonis tomēr pieturās vairāk pie cilvēcīguma, nevis skaldi un valdi principiem. Filma ir diezgan asiņaina un nervus kutinoša ar daudz līķiem un asinīm, tāpēc aizmugurē sēdošā meitene noteica, ka viņa vairs neiešot uz puišu izvēlētajām filmām, bet blakus sēdošais onkulis visu laiku nemanāmi piesedza acis. Asas izjūtas garentētas. Vienīgā lieta, kas man tā īsti negāja pie sirds, bija pārmērīgi lielā tumsas aizsega izmantošana. Dažos brīžos ekrāns palika tik melns, ka vairs īsti nevarēja saskatīt ne briesmoni, ne pašus aktierus. Pieņemsim, ka pie vainas atkal bija Foruma mehāniķi, kuri šoreiz kaut ko nojaucās ar pogu "brightness". Tiem kam patika filma "Beowulf", kura gan sižetiskajā, gan spriedzes līmenī ir diezgan līdzīga šai, domājams patiks arī Atnācējs.

IMDB

Treileris:

 


Komentāri (3)
The Incredible Man is Back: ievads rullz :D
16/07/2008 12:10
Džerijs Šterns: Man atkaliņ traki patika šī vārdkopa:
"Šis varonis tomēr pieturās vairāk pie cilvēcīguma, nevis skaldi un valdi principiem. Filma ir diezgan asiņaina un nervus kutinoša ar daudz līķiem un asinīm."
17/07/2008 09:51
Mikausis: Pirmais teikums ir par galvenā varoņa individuālajām rakstura īpašībām, bet otrais par filmu kopumā.
Pie asiņainajiem skatiem vainojams Morvens :)
17/07/2008 10:11
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: