Once
Publicēts 20. februārī, 2008.
Filma, pēc kuras noskatīšanās jums vajadzēs dabūt arī tās saundtreku

Muzikāla drāma; Īrija; 2006
Režisors: John Carney
Lomās: Glen Hansard, Markéta Irglová u.c.
Ilgums:  85 min.
Pirmizrāde Latvijā: ???

Kāds īru Puisis (G.Hansard) pavada savas dienas piepelnoties kā ielu muzikants Dublinas ielās, un palīdz tēva uzņēmumā labojot putekļusūcējus. Kāda čehu Meitene (M.Irglová), kura ieceļojusi Īrijā Dublinas ielās piepelnās tirgojot tulpes. Kādu dienu abu jauniešu ceļi krustojas un drīz vien atklāj, ka abi aizraujas ar muzicēšanu. Puisi kādu laiku atpakaļ ir pametusi viņa meitene, bet Meitene ir vientuļā māmiņa, kura audzina savu mazo meitiņu un uztur māti. Puisis piedāvā Meitenei palīdzēt viņam ierakstīt demo diku, ar kuru viņš cer iegūt slavu, atzinību un viņa tam piekrīt. Mūzikā viņi atrod kopējo saikni un izteikšanās veidu dziedot par vientulību un cerībām uz laimi.

Biju izbrīnīts, kad mēģināju sameklēt kaut ko vairāk par abiem galvenajiem aktieriem un režisoru- atradu gaužām maz informācijas. No režisora Džona Kārnija filmām atpazīstamākā varētu būt šī- The Commitments. Glens Hansards ir īru grupas The Frames  solists (iegaumējiet šo grupu), kā arī piedalījies iepriekš minētajā filmā, bet Marketa Irglova ir mūziķe un aktrise no Čehijas. Filmas laikā abi galvenie aktieri sāka satikties un iemīlējās pa īstam, kopīgi ierakstot šīs filmas saundtreku un vēl pāris albumus. Kā arī iedziedājuši savu versiju Boba Dilana dziesmai "You Ain't Goin' Nowhere" priekš filmas "I'm Not There". Filmas tituldziesma "Falling Slowly" ir nominēta šī gada Oskaram.

Šī filma nav taisīta pēc mūziklu principa, bet gan kā filma ar daudz mūziku (nu, kaut kā tā).  

Dažas dziesmas iekš Myspace 

Links uz IMDB 

Oskaram nominēta "Falling Slowly" (pilnā versija)

Vēl viena dziesma (fragments) no filmas: When your mind's made up

 


Komentāri (2)
Chirix: Izklausās pēc skaista stāsta. Tikai aizdomīgi atgādina vienas man pazīstamas latviešu meitenes (arī mūziķes) pieredzi. Vienīgā atšķirība - viņa par vientuļo māmiņu kļuva PĒC iepazīšanās ar romantisko britu mākslinieku :(
20/02/2008 09:07
Mikausis: filma nav salda un īpaši romantiska (kā ziepenēs). šī pāra attiecības varētu nedaudz salīdzināt ar Garsijas un Gainsburgas attiecībām filmā "Science of sleep".
20/02/2008 09:46
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: