Nedienas pilsētas atpūtniekiem
Publicēts 17. aprīlī, 2008.
Saeima ceturtdien galīgajā lasījumā atbalstīja grozījumus Administratīvo pārkāpumu kodeksā (APK), kas paredz līdz 100 latiem paaugstināt sodus par alkoholisko dzērienu vai citu apreibinošo vielu lietošanu sabiedriskās vietās, izņemot speciāli šim nolūkam radītās vietās, un atrašanos sabiedriskās vietās reibuma stāvoklī. Sastādīju iespējamo cenu tāmīti par jauku "atpūšanos" sabiedriskajā vietā.

Tāme: 

  • Par alkahola lietošanu sab. vietā un atrašanos tādā reibuma stāvoklī, kas aizskar cilv. cieņu- no ? līdz 100Ls;
  • Par atkārtoetiem šāda veida pārkāpumiem - no 25 - 250Ls vai administratīvais arests no 3-15 diennaktīm;
  • Par sīko huligānism, lamāšanos un nepieklājīgiem žestiem - 50 -250Ls vai administratīvais arests līdz 15 diennaktīm.
         Prieks par mierīgu alus tukšošanu un sēdēšanu zālājā (peim., krastmalā) tagad mums varētu izmaksāt apmēram 30Ls, bet ja paveicās ar policista kungu, tad var izkļūt sevikā ar brīdinājumu un apmēram 5 Ls sodu (tas no pieredzes). Pieņemu, ka tagad šis brīdinājums varētu būt 10Ls.

Gribēju noskaidrot kāds ir sods par sēdēšanu zālājā, bet nekur nevarēju atrast informāciju par konkrētu summu. Zvanīju uz 1188, bet tur man atbildēja, ka viņiem šāda informācija neesot un man jāzvana pašvaldības policijai, ko gan es neizdarīju. Varbūt kāds man var palīdzēt? Atpūtniekiem ir jāzin savas tiesības.


Komentāri (5)
Džerijs Šterns: Pamēģināšu noskaidrot.
17/04/2008 13:34
Miks: psc, normālās Eiropas valstīs var gulēt zālē un dzert aliņus taka švirkst
17/04/2008 15:12
...: spēkā no 26.07.2007 Publicēts: Vēstnesis 119 25.07.2007

I. Vispārīgie noteikumi

3. Lietotie termini:
Apstādījumi - visas ar augiem apaudzētas un koptas platības, t.i., parki, dārzi, košumdārzi, skvēri, bulvāri, alejas, kapsētas, nogāžu nostiprinājumi u.c., kā arī šim nolūkam paredzētas platības. Apstādījumos var būt koki, krūmi, vīteņaugi, puķu stādījumi, zālieni, ceļi, ūdenstilpes, takas un laukumi ar dārza mēbelēm un ierīcēm, kā arī celtnes apstādījumu apkopei u.c. elementi.


II. Aizliegumi un ierobežojumi Rīgas administratīvajā teritorijā

5. Sabiedriskās vietās aizliegts:
5.5. atrasties zālienā Rīgas kultūrvēsturiskā centra apstādījumos (Esplanādē, Kanālmalas apstādījumos, Rīgas pils skvērā, Kronvalda parkā, Vērmanes dārzā), kā arī apstādījumos, kuros ir pašvaldības izvietotas aizlieguma zīmes;

III. Administratīvā atbildība par saistošo noteikumu neievērošanu

11. Par 5.3., 5.4., 5.5., 6.5. vai 6.6.punktā noteikto prasību neievērošanu uzliek naudas sodu līdz piecdesmit latiem.
17/04/2008 15:14
Džerijs Šterns: Mikam - nenoniecini dabiskos iemeslus, salīdzini kādreiz augsnes un zāles (ne pīpējamās) īpatnības šeit un tur. Problēmas sakne nav vienkārši biezpaurībā. No otras puses, es savā ziņā priecājos, ka tāds likums pastāv - teiksim, Vīnē pilsētas iekšpagalma parkā stāv dekoratīvo solu komplekss, uz kuriem cilvēki pa vakariem lasa grāmatas, malko vieglo alkoholu utt. Un nekas tiem soliem nekait. Kā tev liekas, cik dienas, nerunājot nemaz par gadiem, pie mums tāds iekšpagalmu parks izdzīvotu bez maša+saša un peķa-durak?
17/04/2008 15:45
Mikausis: paldies ... par info
nez, kas jādara, lai dabūtu 50Ls sodu par atrašanos zālienā... jāstāda savi jāņogu krūmi :)
17/04/2008 16:48
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: