My Kid Could Paint That
Publicēts 4. martā, 2008.
Divu gadu vecumā viņa uzglezno savu pirmo gleznu. Četru gadu vecumā viņa ir nopelnījusi vairāk kā 300'000 dolārus. Dokumentālā filma par Marlu Olmstedu- mazo abstrakcionisma lielformāta gleznu ģēniju. Vai tomēr, nē?

Dokumentālā filma; Anglija/ASV; 2007
Režisors: Amir Bar-Lev
Ilgums: 82 min

Filma stāsta par mazu meitenīti Marlu Olmstedu, kura, kā apgalvo viņas vecāki, savu pirmo lielformāta gleznu abstrakcionisma stilā uzgleznojusi divu gadu vecumā. Vecāki pamanījuši Marlas talantu un ielikuši viņas gleznas kādā ģimenes draugu kafējnīcā. Pēc kāda laika vairāki kafējnīcas apmeklētāji sākuši interesēties par gleznu autoru. Pirmā glezna tika pārdota par 250 dolāriem. Marla sākusi gleznot regulāri un dēļ masu mediju radītās sensācijas gleznu cenas sasniedza 25'000 dolārus. Četru gadu vecumā viņa nopelnījusi vairāk kā 300'000 dolārus. Marlai ir bijušas vairākas personālistādes Ņujorkā un Losandželosā, un viņa tikusi salīdzināta ar tādiem gleznotājiem kā J.Polaku un V.Kandinski. Par mazo gleznotāju ir rakstījuši un runājuši The New York Times, Time magazine, CBS news un BBC News. Pēc CBS raidījuma 60 minutes Marlas reputācija tiek sagrauta, jo rodas aizdomas, ka viņai gleznošanā "piepalīdz" viņas tēvs, kurš arī ir gleznotājs. Aizdomas ir pamatotas, jo tie darbi, kurus viņa gleznojusi kameras priekšā, būtiski atšķirās no tiem darbiem, kuri uzgleznoti nevienam neredzot. Ar šo filmu Marlas vecāki cer atgūt savu, savas ģimenes un meitas reputāciju, bet filmas autors parāda abas šī stāsta puses. Beigās mums pašiem ir jāizlemj vai ticēt, vai arī neticēt brīnumam.

... un pēc šī visa man rodas sajūta, ka es arī to varētu uzgleznot.  

Marlas Olmstedas mājaslapa.  Ja nu tiešām sagribās kaut ko nopirkt.

Filmas mājaslapa

IMDB 

Līdzīgs raksts:  Modernā māksla: divgadnieks piemuļķo mākslas kritiķus


Komentāri (6)
Džerijs Šterns: http://chx.mix.lv/articles/moderna-maksla-divgadnieks-piemulko-makslas-kritikus
:D
04/03/2008 20:44
kaspars: pēdējais teikums trāpigs pagadījies tam video :))
grownups. yeah!
04/03/2008 20:47
Mikausis: Džerijam: ja domā, ka Chirix par šito jau rakstīja, tad palasies uzmanīgāk. šis ir cits bērns.
ja domāji kā papildinājumu, tad, paldies. atcerējos par šo rakstu, bet nevarēju viņu atrast sadaļā Kultūra, Māksla, Dizains :)
04/03/2008 20:55
Džerijs Šterns: Mikausim: ja tu gadījumā nezini, kas ir paranoja, es tev varu iedot kādu psihiatru koordinātes :) Bet vēl tev ir iespēja padomāt - mans komentārs nebija domāts ne vienā, ne otrā veidā; ir vēl trešais. Mini un zini :)
05/03/2008 11:26
Džerijs Šterns: Un, pazīstot Čiriku, viņš visbiežāk raksta sadaļā "Dīvainības" :))
05/03/2008 11:27
Mikausis: cik atceros, tev bija uznācis de javu par to, ka daži raksti atkārtojas. tāpēc tā pārjautājos. no linka un smaidiņa daudz ko neizsecināsi (jeb izsecināsi)
bet to numuriņu gan iedod- sazin kas dzīvē var gadīties :)
p.s.
ja kādam vajag, es varu iedot kvalitatīva santehniķa numuru
05/03/2008 12:03
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: