Michael Jackson's This is it
Publicēts 4. novembrī, 2009.
The King is dead...

 "Michael Jackson's This is it"

Muzikāla filma, Dokumentāla filma; ASV; 2009
Režisors: Kenny Ortega
Ilgums: 111 min.
Pirmizrāde Latvijā: 28.10.2009.

Džeksona nāve bija negaidīts, nepatīkams pārsteigums viņa mūzikas faniem un domājams arī visiem, kuri ir kaut reizi dzirdējuši viņa vārdu. Kāda mūzikas žanra karaļa krēslu ir jānopelna smagā darbā un to Džeksons arī paveica. Pēdējos gadus Džeksons pavadīja nocietinājies savā Nekur-nekad zemē, mēģinādams norobežoties no šī statusa tumšās puses- skandāliem, apsūdzībām un tiesām. Šī gada jūlijā Londonā O2 arēnā vajadzēja sākties pēdējai Džeksona koncertturnejai pirms došanās pensijā. Diemžēl šiem 50 pilnībā izpārdotajiem koncertiem nebija lemts notikt, jo mazāk kā 3 nedēļas pirms šova sākšanās Džeksons devās uz labākiem medību laukiem...

Dokumentālā filma "This is it" ir veidota no uzņemtā matereāla šova mēģinājumos. 

Filmas veidotāji virzīs "This is It" Oskaram kategorijā "Gada labākā filma". Šoreiz gan atļaušos nepiekrist filmas veidotājiem, jo nesaskatīju filmas uzbūvē nekādas kinematogrāfijas šedevra pazīmes. Filma varētu tikt pie kādas Oskara nominācijas kategorijā "Labākā dokumentālā filma" gadījumā, ja dokumentālo filmu režisoriem šīs būs padevies varen draņķīgs gads. Par to es šaubos. Manuprāt, šoreiz nevajadzētu jaukt kino ar mūziku un emocijām, kādas atstājusi šī ikona. Filmu iegāž tieši šie sagataves kadri, kuri nebija paredzēti publikai, bet vairāk bija domāti, kā operātoru un režisoru treniņš.

Par pozitīvo. Pēc Džeksona enerģiskās ņemšanās uz skatuves un piedalīšanās it visā, kas saistīts ar šova veidošanu, nepateiksi, ka šim onkulim ir 50 gadi. Viņš noteikti neizskatījās pēc nekāda mirēja. Maiklam ir viedoklis par visu- kā ir jāspīd gaismām, kas ir jādara dejotājiem un bekvokālistiem, kā jāskan dziesmām un kā viss šīs šovs izskatīsies vēl iespaidīgāk, nekā to iecerējuši šova veidotāji. Vienīgais, kas nodod viņa vecumu, ir daži izgājieni un  attieksme pret pārējiem šova dalībniekiem. Džeksons cenšās pielāgoties modernajiem ausu monitoriem (austiņa, ko bāž ausīs, lai dzirdēstu savu balsi), jo visu mūžu pieradis dziedāt savādāk. No viņa puses staro laipnība un pieklājība. Ik pa laikam Džeksons visiem pasakās paldies un "lai Dievs jūs svētī". Uz to koncerta režisors pajoko, ka te jau kļūst kā baznīcā- rokenrola baznīcā. Šādā rakursā daudzi no mums viņu redzēsim pirmo reizi- tik vienkāršu, cik nu karalis to var atļauties.

Zvaigznes nerodas pašas no sevis- tās izveidojam mēs: kanonizējam, dievinam, nopeļam, idializējam un beigu beigās iesūdzam tiesā. Lai skandāli un filmas pietušētais komerciālais piesitiens paliek otrajā plānā. Ar šo šovu Džeksons mūs visus gribēja aizvest uz vietu, kur mēs nekad neesam bijuši, sajust to, ko nekad neesam sajutuši, un parādīt to, ko nekad neesam redzējuši. Tas viss viņam jau izdevās visas dzīves laikā.

Rezumē: filma priekš visiem Džeksona faniem.

Mans vērtējums: 7/10

Treileris:


Komentāri (4)
asdfg: man gan ne visai, redzēju camrip 4/10 ..
09/11/2009 12:45
BaldwinJuliana21: I had a dream to start my own business, however I did not have enough of money to do that. Thank God my close dude suggested to use the <a href="http://lowest-rate-loans.com">loan</a>. Therefore I received the college loan and made real my old dream.
09/04/2010 18:35
Cheyenne: I read this with great interest. Thanks for wonderful article.
16/09/2010 15:51
Kredīts: Spēks! Paldies par izsmeļošu informāciju šajā dienā!
11/10/2016 06:39
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: