Lielākais zīmējums pasaulē
Publicēts 6. augustā, 2008.
Ja otu nomaina pret GPS ierīci, bet molbertu un papīru pret pasaules karti, sanāk tīri interesanti zīmējumi.

2008. gada 17. martā Zvierdu students Ēriks Nordenankars nosūtīja koferīti ar GPS iekārtu kurjerpastam DHL un iedeva viņiem komplicētu sūtīšanas maršrutu kur un kādā secībā šo koferīti nogādāt. Pēc 55 dienām koferītis nonāca atpakaļ pie Ērika Stokholmā. GPS iekārta automātiski ierakstīja sūtījuma ceļojumu apkārt pasaulei. Šo informāciju Ēriks ievadīja datorā un ieguva pasaulē lielāko zīmējumu- savu pašportretu. Koferis pabija 6 kontinentos, 62 valstīs un kopumā izveidoja zīmējuma līniju 110664 km garumā.

Tas viss izskatījās šādi:

 

Vēlāk gan pats autors atzinās, ka šis stāsts nav gluži paties, jo koferītis tā arī nekur neaizlidoja. Šis ir viņa diplomdarbs beidzot Bekmana dizaina koledžu. Reālam koferīša lidojumam pietrūci līdzekļu. DHL atļāvis nofilmēt kadrus no viņu šūtījumu angāriem un Ēriks pielicis klāt savus video, kur apceļo dažādas valstis, tādejādi radot iespaidu, ka koferītis tiešām ir ceļā. Vairāk info Ērika mājaslapā.

Kaut gan pašam Ērikam neizdevās šo ceļojumu realizēt dzīvē, neilgi pēc viņa uzradies kāds Starvos, kurš ar Nokia 82 palīdzību šādus zīmējumus realizē dzīvē, tikai mazākā mērogā. Pats Starvos nosaucis šo zīmēšanas stilu par Pozicionālo mākslu. Viņa pēdējais darbs ir četri cilvēka kurpju nospiedumi Romas centrā. Sīkāks info šeit.

Nu, ko? Beidzot varam apvienot māksliniecisko ar sportisko. Viss, ko mums atliek darīt, ir iegādāties kādu ierīci ar GPS atbalstu, izstrādāt savu maršrutu un priecāties par skaistajiem zīmējumiem. Piem. pa visu Latviju varētu uzzīmēt Vairas portretu vai arī savā piemājas dārziņā uzspēlēt Desas.

 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: