Imša kunga valstiskie pirkumi
Publicēts 23. janvārī, 2009.
Bijušais Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) Slepenības režīma nodrošināšanas nodaļas galvenais speciālists Jānis Imša viņam glabāšanā uzticēto naudu, pēc paša liecībām, tērējis dažādām ikdienas vajadzībām...

Imša kungs naudu tērējis tādām ikdienas vajadzībām kā:

  • veselības problēmu risināšanai;
  • degvielas iegādei;
  • pārtikas un dāvanu iegādei ģimenei:
  • apmaksājis bērnudārzu un dažādas nodarbības saviem bērniem;
  • ceļošanai ar sievu pa Latvijas viesu namiem un uz ārzemēm (uz Krētu, Beļģiju, Īriju, Austriju, Igauniju, Somiju, Zviedriju un citām valstīm).

Imšam bija uzticēta kriminālprocesos atsavinātās naudas glabāšana un viņš šo naudu netīšām aizņēmies. Saskaņā ar apsūdzību Imša laika posmā no 2004.gada 1.janvāra līdz 2008.gada 15.aprīlim no kriminālprocesos izņemtās un arī arestētās naudas kopumā piesavinājies 82 908 latus, 24 500 eiro (17 219 latus) un 7800 ASV dolārus (3720 latus). Kopā 111 128 Ls.

Šo rakstu nebūtu rakstījis, ja mani nesajūsmunātu Imša kunga paskaidrojums: 2006.gadā Imšas atalgojums darbā KNAB pēc nodokļu nomaksas veidojis nedaudz vairāk par 500 latiem. Kā iepriekšējās pratināšanas laikā norādījis apsūdzētais, ar šādiem ienākumiem uzturēt bērnus un sievu, kura nestrādāja, bijis gandrīz neiespējami.

Avots: LETA 


Komentāri (7)
Bonkajs: paskaidrojums tiešām lielisks, bet patiesībā diezgan pamatots. Arī mana sieviņa praktiski nestrādāja kad piedzima otrais bērniņš. nācās par visu maksāt pašam un ticiet man tas nav viegli, jo arī mani ienākumi ir līdzīgi Imša minētajiem ;)
23/01/2009 14:17
Savanna: Varu saprast.
Ar tādu naudu patiesi nevar uzturēt vairākus cilvēkus, dārziņu, skolu, benzīnu pārtiku, utt utjp.
Vajag vismaz divtik... :(
23/01/2009 14:55
Bla bla blaa: Slima kakjeena murgi - 2006. gadaa arii ar mazaaku summu vareeja nodrosinaat gimeni, vieniigi jajautaa - ko katrs saprot ar vardu 'nodrosinaat'?

Nodrosinaasana neskaitaas - "ceļošanai ar sievu pa Latvijas viesu namiem un uz ārzemēm (uz Krētu, Beļģiju, Īriju, Austriju, Igauniju, Somiju, Zviedriju un citām valstīm)." :)
23/01/2009 15:10
Bonkajs: nodrošināt nozīmē nedzīvot uz bada robežas!

jāmaksā par bērnudārzu, sadzīves lietām, ēdienu, komunālie maksājumi + automašīnas līzings, jo nevarēju atļauties uzreiz jaunu auto nopirkt, taatad klaat naak degviela + drēbes! tiem kam nav bērnu tieshaam nezin to ka beernu dreebes reali cenaa ļoti maz atpaliek no pieaugusho dreebiiteem...
23/01/2009 15:18
Bla bla blaa: Neviens nerunaa par izdzivosanu uz bada robezas, bet gan sava budzeta planosanu. Zinu cilveekus, kuru budzets sogad nesasniedz pat tos piemineetos 500, bet tapat visi staigaa paeedusi, apgjerbti un apmierinaati.
Bonkaj, tevis piemineetais auto nav primaaraa vajadziiba, ja vien darbs nesaistaas ar brauksaasanu apkaart un tu neesi pats sev prieksnieks (pretejaa gadijumaa ir darba auto). Un nav japerk jauns, kad rociiba mazaaka var iztikt arii ar lietotu vai sabiedrisko transportu, kas ir leetaaks (tiesa, ne pats ertaakais) variants par auto lizingaa.
Ja reiz esi tik saprotosh un uzskati, ka zagsana sajaa situaacijaa ir attaisnoshs faktos, var buut ieliec internetaa savu adresiiti, lai garnadziem ir kur paciemoties, jo, redz, arii citiem gribas dziivot nodroshinaati :)
23/01/2009 16:34
J.A.Z.: Skanēs banāli un novazāti - bet cik daudz (procentuāli) Latvijā ir cilvēku, kuri saņem šo "Imšas kunga iztikas minimumu" un cik saņem krietni mazāk par 500 Ls mēnesī?
Un dzīvo... Un izdzīvo...
23/01/2009 17:50
Mikausis: piekrītu J.A.Z. un Bla bla blaa.
''...bijis gandrīz neiespējami'.' Atslēgas vārds ir "gandrīz"
25/01/2009 01:23
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: