Ielīgosim Jāņus ar Dzelzs Vilku
Publicēts 14. jūnijā, 2008.
17. jūnijā, iekļaujoties Rīgas pilsētas tradicionālo kultūras pasākumu norisēs, grupa Dzelzs Vilks jau otro gadu rīko mūsdienu tautas mūzikas pasākumu, brīvdabas koncertu Jaunie Jāņi. Pasākums parāda latvisko Jāņu un līgošanas tradīciju mūsdienīgā skatījumā un skaņās, dodot klausītājam jaunu iespaidu un pārdzīvojumu impulsus ar mūsdienu tehnoloģiju un grupas Dzelzs Vilks mūziķu Jura Kaukuļa, Kaspara Tobja, Mārča Judža un Kārļa Alviķa izpildītās tautas mūzikas palīdzību.

Ielīgošanas vakarā Dzelzs Vilks spēlēs mūsdienu tautas mūzikas dziesmas no jaunā, jūnija sākumā iznākušā, albuma Uijā, uijā, nikni vilki, kas koncertā Andrejsalā pilnībā tiks atskaņots pirmo reizi. Tās nav tikai dziesmas par Līgo nakti – tās ir par visas vasaras noskaņu, par auglību – ar dziļu, burvīgu ideju, piepildītas ar impulsīvu, primitīvu spēku, ko varēs sajust ikviens klātesošais. Skanējuma bagātināšanas nolūkā koncerta gaitā grupai uz skatuves pievienosies klezmermūzikas ansamblis Forshpil, kas kopā ar Dzelzs Vilku atskaņos īpaši radītas ebreju tautasdziesmu apdares. Radošajā procesā tikuši saglabāti ebreju tautas mūzikas teksti jidišā, bet tautasdziesmu harmonijas aizvietotas ar Dzelzs Vilka individuālo skanējumu, tā radot neparastu kultūru mijiedarbību.  

Pasākuma laikā katras dziesmas īpašo skanējumu papildinās gaismu mākslinieka Harija Zālīša scenogrāfija, atdzīvinot un pārradot ielīgošanas tradīciju jaunā kvalitātē. Savukārt dīdžejs Uldis Rudaks pasākuma ievadā un izskaņā sola atbilstīgu ethno ambient mūzikas performanci.

(Nedaudz) vairāk info: andrejsala.lv 

Ieeja pasākumā – bez maksas.

Pasākuma programma

 pulksten 20.00 DJ Uldis Rudaks ar ethno ambient mūzikas programmu

pulksten 20.50 Ugunskura iedegšana

pulksten 21.00 Grupas Dzelzs Vilks priekšnesums

pulksten 22.30 DJ Uldis Rudaks ar ethno ambient mūzikas programmu


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: