Ice Age: Dawn of the Dinosaurs
Publicēts 29. jūnijā, 2009.
Ledus laikmets ir atpakaļ... trešo reizi.

"Ice Age: Dawn of the Dinosaurs"

Animācijas filma; ASV; 2009
Režisors: Carlos Saldanha
Lomās:Denis Leary, John Leguizamo, Ray Romano u.c.
Ilgums: 95 min.
Pirmizrāde Latvijā: 01.07.2009

Tā vien liekās, ka šajā vasarā atdzīvojas un turpinās viss mirušais un aizmirstais. Skumt vai priecāties par n-taloģijām paliek mūsu ziņā. Šīs vasaras turpinājumu vilnis liek domāt, ka Holivuda meklē vai vēl nav atradusi jaunus megablāsterus un jaunus varoņus, kuri spētu "atpelnīt sevi". Ejot uz turpinājumu mums jau ir skaidrs priekšstats, ko sagaidīt, un kādi būs spēles noteikumu. Tāpēc ļoti viegli ir sačakarēt mūsu garastāvokli, ieviešot kādas izmaiņas vai neveiksmīgi mēģinot atkārtot iepriekšējos panākumus.

Kādu dienu Sids kādā pazemes alā atrod trīs olas un apņemās kļūt par šo olu māti. Mamutu pārim Menijam un Elijai gaidāms ģimenes pieaugums, bet zobenzobu tīģeris Djego apsver domu pensionēties, jo jūt, ka kļūst vecs un lēnīgsnējs. Kaut gan Menijs brīdina Sidu par to, ka šīs olas kādam pieder un tās kāds nāks meklēt, Sids ir nepiekāpīgs. Kādu dienu no olām izšķiļas dinozauru mazuļi un, nu, Sids ķeras klāt pie saviem tiešajiem mātes pienākumiem. Viss mainās, kad pēc mazuļiem atnāk viņu īstā māte un aiznes visus uz pazemes pasauli. Draugiem nekas neatliek, kā doties Sida glābšanas misijā uz noslēpumaino pazemes pasauli, kur viņiem pievienojas un gida lomu uzņemas dinozauru mednieks- vienacainā zebiekste Baks. Paralēli tam visam Skrets nododas nemitīgajām zīles medībām un mīlas romānam ar lidvāveri...

Tiekamies ar jau ierastajiem varoņiem, viņu ierastajām izdarībām un ierastajām problēmām. Manuprāt, Ledus laikmetam noturēties līmenī ir izdevies daudz labāk nekā Transformeru un Terminātora jaunākajām daļām. Skatītājs netiek nogurdināts ar 2 stundu ilgu mēģinājumu pārsteigt ar kaut ko nebijušu, bet tiek pasniegti tie paši vēži tikai citā kulītē. Šoreiz tas gan ir labi, jo, kā pierāda lielākā daļa filmu turpinājumi, ne vienmēr viss jaunais ir labs. Humora, piedzīvojumu, morāles un action(a) deva ir samērīga un pietiekošās devās, lai kaut ko no šī visa sev atrastu gan vecs, gan jauns. Jaunas vēsmas ierasto varoņu pulciņā ievieš zebiekste Beks, kurš ar savu angļu akcentu, neizmērojamo pašpārliecinātību, striktajiem, bet mūžīgai mainīgajiem spēles noteikumiem, liks izsmieties ik vienam.  Izbrīnija, ka Forum cinemas (vismaz pagaidām) nepiedāvā iespēju noskatīties filmu angļu valodā ar 3D efektiem. Šāds formāts pieejams tikai krievu un latviešu versijās.

Izklaidējoša un humorpilna filma ik vienam. Apmierināti būs visi.

Mans vērtējums: 7/10

IMDB

Treileris:

 


Komentāri (2)
janis: nu ta vienreiz var redzeet
06/07/2009 23:08
Andris: Ir vērts skatīties. Jau 3x esmu redzējis, bet tāpat skatos un skatos, bet ar nelieliem pārtraukumiem :)
16/08/2016 07:22
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: