Happy-Go-Lucky
Publicēts 20. janvārī, 2009.
Vai tiešām laimīgajiem veicas, to nevarēšu pateikt, bet optimistiskiem cilvēkiem noteikti ir vieglāk dzīvot.

"Happy-Go-Lucky"

Komēdija; Anglija, 2008
Režisors: Mike Leigh
Lomās: Sally Hawkins, Elliot Cowan, Alexis Zegerman u.c.
Ilgums: 118 min.
Pirmizrāde Latvijā: 18.01.2009

Filmas „Laimīgajiem veicās” galvenā varone Popija ir skolotāja Londonas ziemeļos. Bezrūpīgajai trīsdesmitgadniecei ar gaišu skatu uz dzīvi ir lieliski draugi un darbs, kas sniedz piepildījumu. Šķiet, nekas jauno sievieti nevarētu izsist no līdzsvara. Tomēr situācija mainās, kad Popija satiek savu braukšanas instruktoru, kurš pārbauda viņas dusmu slieksni.

Šī ir viena no tām filmām, kur sižeta līnija mūs neved no punkta A līdz punktam B, bet ir attēlotas pāris dienas galveno varoņu dzīvē. Līdz ar to šajā filmā redzam ikdienas ainiņas bez īpašu notikumu pabeigtības, bet tas nenozīmē, ka nebūs interesanti. Popijas prototips ir angļu bērnu rakstnieces Eleonoras H. Porteres radītais tēls Polianna. Popijas (Sallija Hokinsa) personība un nezūdošais optimisms nogāzīs no kājām jebkuru depresīvo latvieti. Filmas sākumā nodomāju, ka viņa garīgi nestabila vai arī slima, bet, nē. Viņas optimisms un komunikabilitāte sākas no paša rīta un nebeidzas visas dienas garumā (ieskaitot gultā ar mīļoto). 

Šī filma lika arī pašam padomāt par savu ne vienmēr pozitīvo attieksmi pret notiekošo. Neiet jau mums tik slikti- kaut kā galus savilkt kopā varam, uz ielas arī nedzīvojam... Varbūt pārlieku liels optimisms, kāds piemīt Popijai, var laika gaitā atspēlēties ar pēkšņu skarbās realitātes šoka terapiju, bet pozitīva domāšana laikam ir vienīgais ceļš kā neieslīgt pārlieku depresīvās domās.   

Cepuri nost režisoram un scenārija autoram Maikam Lī par interesanto stāstu un Sallijai Hokinsai par fantastisko tēlojumu. Šīs divas lietas augsti novērtējuši arī kritiķi piešķirot vairākas balvas dažādos prestižos festivālos, kā arī filma iekļauta pagājušā gada "Arsenāla" programmā. S.Hokinsas apbalvojumu „plauktiņā” starp citiem apbalvojumiem pašlaik atrodas arī Berlīnes festivālā iegūtais Sudraba Lācis un Zelta Globuss kā labākajai aktrisei muzikālās filmas/ komēdijas žanrā. "Happy-Go-Lucky" tiks rādīta tikai 3 2 seansos kinoteātrī "Rīga". Ja jums atrodas kāds brīvs brītiņš, tad noteikti iesaku noskatīties šo komēdiju, kurā var smelties milzum daudz pozitīvos lādiņus.

Seansi: 18. janvārī plkst. 20:30 (nokavēts), 24. janvārī plkst. 21:30 un 26. janvārī plkst. 18:30

Mans vērtējums: 10/10

IMDB

 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: