Graustu miljonāru realitāte
Publicēts 26. februārī, 2009.
Par spīti sensacionālajiem filmas panākumiem jaunie aktieri Rubina Ali un Azharuddin Ismail, kuri tēlo Latiku un Džamalu bērnībā, arī reālajā dzīvē dzīvo kādā Mumbajas graustu rajonā.

Pēc "Slumdog Millionaire" lielajiem panākumiem un kases ienākumiem abu jauno aktieru vecāki sapratuši, ka viņu bērni ir apkrāpti, un cer uz papildus honorāru par bērnu padarīto darbu. Rubina Ali (Latika) par lomu filmā saņēmusi 500 britu mārciņas, bet Azharuddin Ismail (Džamals) nopelnijis 1700 mārciņu lielu honorāru. Kā izrādās, abi aktieri ne tikai filmā, bet arī realitātē dzīvo kādā Mumbajas graustu rajonā. Studijas Fox Searchlihgt pārstāvis norādījis, ka par 30 dienu darbu aktieri saņēmuši trīs reizes lielāku algu, nekā to saņem vidējais pieaugušais strādnieks Mumbajā. Filmu studija un režisors D.Boils norādījis, ka bērni tikuši aprūpēti pienācīgi un ir izpildītas visas viņu vēlmes. Kompānija abus bērnus iekārtojusi skolā un maksā viņiem 20$ mēnesī priekš grāmatām un uztura. Šādu uzturnaudu viņiem maksās līdz 18 gadu vecumam. Fox Searchlihgt arī nodrošinājusi visu jauno aktieru uzturēšanos un nokļūšanu uz Oskara ceremoniju. Pēc filmas panākumiem sarosijušās arī Indijas varasiestādes, kuras apsolījušas abiem aktieriem un viņu ģimenēm piešķirt jaunus mitekļus ārpus graustu rajona.

Šī ziņa man izraisīja divejādas emocijas. No vienas puses ir acīmredzami, ka šiem jaunajiem aktieriem varēja iedot lielākus honorārus uz nopelnītās naudas rēķina. Savā veidā viņi tikuši apbižoti. Interesanti, kāpēc filmas veidotāji nemaksāja vidējo aktiera atalgojumu par pamatu ņemot Anglijas standartus? No otras puses izklausās, ka aktieru vecāki sevi nostāda pārlieku lielā cietēju lomā un apņēmušies mūžīgi vazāsies pakaļ Fox Searchlihgt un Boilam, lai izdīgtu jaunu lomu un iegūtu vēl kaut kādu honorāru. 

Ceru, ka šie jaunie aktieri tiks pienācīgi novērtēti un šis nebūs tikai one-hit-wonder viņu tālākajā dzīvē.

Saistīts video:


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: