Flashmob Rīgas Centrālajā dzelzceļa stacijā
Publicēts 24. februārī, 2008.
29. feb 19:00 Norises vieta: Centrālā dzelzceļa stacijas ēka, Apraksts: Jauns flashmobs 29. februārī 19:00 Centrālās dzelzceļa stacijas ēkā. Laukumā pie abām kāpnēm.

Sākumu nogaidiet kaut kur malā- neuzkrītoši. Bet sastingt cenšamies vairāk vidū.
Tieši 19:00 pēc vietējā laika visi akcijas dalībnieki ļoti radoši sastingst uz 5min. Proti, ar avīzi rokā vai runājot pa mobilo vai kafiju dzer u.t.t.
Nedrīkst kustēties, smieties vai runāt.
Tā sastingstam 5min un 19:05 turpinam darbību. Galvenais lai tas izskatās, ka it kā nekas nebūtu bijis.
Turpinam iet, dzert vai runāt tālāk.
Padodiet šo ziņu tālāk, ja tā tev šķiet interesanata.
Piedalamies - tas ir feini!

Autors: nezināms 

Fleshmob- liela cilvēku grupa, kura pēkšņi parādās publiskās vietās, kādu laiku izpilda konkrētas darbības un pēc tam izklīst.

Jāatgādina, ka pie mums jau ir noticis viens flešmobs- tā sauktais "silent disco" pagājušā gada novembrī pie Rīgas Cirka. Šis pasākums pēc dažādu mediju ziņotā pulcējis apmēram 100 jauniešus, kuri pāris minūtes klausījās mūziku uz austiņām, dejoja un pēc tam izklīda.

Flešmoba aizsākumi meklējami 2003. gadā Manhetenā, kur žurnāla "Harper's Magazine" galvenais redaktors Bils Wasiks rīkoja pirmo šāda veida pasākumu, kurš neguva lielu atsaucību. Nākamais flešmobs tika rīkots viesnīcas "Hyatt" vestibilā, kur pulcējās apmēram 200 cilvēku un 50 sekundes aplaudēja, bet pēc tam izklīda. Kopš tā laika cilvēki ir ņēmuši iniacitīvu uz sevis, rīkojot dažāda veida flešmobus dažādās pasaules valstīs. Uzskata, ka flešmoba rašanās saistāma ar  sociologa  Hovarda  Reinholda  grāmatu "Gudrais pūlis: nākamā sociālā revolūcija" , kurā autors prognozēja, ka cilvēki, lai savā starpā organizētos, izmantos jaunas komunikāciju tehnoloģijas, piemēram, mobilos telefonus un internetu.

Pārējais paliek mūsu ziņā- piedalīties vai nepiedalīties. 

Iedvesmai šim flešmobam:


Komentāri (4)
Džerijs Šterns: Latvieši stūrgalvīgi turpina saukt par flashmob visu, izņemot flashmob :D
25/02/2008 12:34
Chirix: Skatoties jūtūbē r-eiropas un Amerikas flašmobus, lielākoties tajos figurē cilvēki ap gadiem 20,30. Latvijā piedalījos tikai 11.09.2007. silent disco pie cirka un jutos kā skolnieku tusiņā. Nesaku, ka tas ir slikti vienkārši novēroju tādu tendenci.
25/02/2008 12:58
Mikausis: kas tad īstenībā ir tas flash/mob? dļa ņe osoba umnih-
no Džerija gaidām dziļāku izklāstījumu...
25/02/2008 13:00
zirgels: nevajadzeeja tik ljoti popularizeet...
01/03/2008 16:02
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: