Control
Publicēts 7. aprīlī, 2008.
Ja tā labi padomā, tad pasaulē nemaz nav tik daudz slavenības un mūziķu, kuri ir nodzīvojuši savu dzīvi bez narkotiku un alkahola atkarības, skandāliem vai pāragras aiziešanas no dzīves. Antons Korbijns, kurš pirms kāda laika piepalīdzēja mūsu pašu „Prāta Vētras” puišiem, uzņēmis filmu par „Joy Division” grupas līderi Ianu Kērtisu.

Biogrāfiska drāma; UK; 2007
Režisors: Anton Corbijn
Lomās: Samantha Morton, Sam Riley, Alexandra Maria Lara, Joe Anderson u.c.
Ilgums:  122 min.
Pirmizrāde Latvijā: ???

Filma norise sākās 1973. gadā, kad 17 gadus vecais Ians vēl dzīvo pie saviem vecākiem Mančesterā. Šajā laikā viņš satiek Debiju Vodrūfu, kura kļūst par viņa sievu un vēlāk arī par viņa bērna māti. 1976. gadā kādā „Sex Pistols” koncertā Ians satiek Brendanu Sameru, Pīretu Huku un Teriju Masonu. Iespaidojies no Boba Dilana dzejas, Ians nāk klajā ar ideju izveidot grupu. Puiši ieraksta pirmo demo ierakstu un apvienojās zem nosaukuma „Joy Division”. Grupa iegūst popularitāti, bet Iana privātās dzīves problēmas negatīvi iespaido grupas darbību un apdraud tās pastāvēšanu. Ians uzzin, ka slimo ar epilepsiju un neskatoties uz ģimenes pieaugumu sāk krāpt sievu Debiju ar beļģu reportieri Anniku Honorē, Šī mūžīgā nespēja izvēlēties vienu no šīm sievietēm un pārējās problēmas Ianu sāk grauzt no iekšienes. 1980.gada 18. maijā 23 gadu vecumā Ians Kurtis savā dzīvoklī izdara pašnāvību.

Antons Korbijns šo filmu veidojis melnbaltu, kas piedod filmai un stāstam īpašu noskaņu un reālistiskumu. Katras dziesmas tekstu mēs varam sasaistīt ar konkrētiem I.Kurtisa pārdzīvojumiem konkrētā laika periodā. Bez „Joy Division” filmā skan arī grupu "New Order", "Sex Pistols", kā arī Deivida Bovija un Igija Popa mūzika. "Control" uzņemta tikai par trīs miljoniem sterliņu mārciņu (2,95 miljoniem latu), salīdzinot ar desmitos un simtos mērāmajiem Holivudas filmu budžetiem, un galveno lomu tajā atveido nepazīstams noliktavas strādnieks Sems Rileis, kuram šī ir pirmā galvenā loma kino. Filma izpelnījusies daudzu kritiķu uzslavas un saņēmusi piecas balvas Lielbritānijas neatkarīgā kino balvas (British Independent Film Awards / BIFA).

Filmas mājaslapa.

IMDB

Treileris

Joy Division "Love will tear us apart" 


Komentāri (1)
pilots: Filma patiešām laba. Spēlē uz jūtām...
07/04/2008 18:15
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: