Cloverfield
Publicēts 5. februārī, 2008.
Ja Ņujorkai tiešām uzbruktu nezvērs, tad visdrošāk mums būtu atrasties kāda cita ķermenī. Tātad mums ir 2 iespējas:

1) kļūt par Džonu Malkoviču;
2) noskatīties šo filmu.

Piedzīvojumu filma; ASV; 2008
Režisors: Matt Reeves
Lomās: Michael Stahl-David, Odet Jasmin, Mike Vogel, Lizzy Kaplan
Ilgums: 85 min
Pirmizrāde Latvijā: 2008.01.25.

Pieci ņujorkieši rīko ballīti. Vakara jautrību pēkšņi pārtrauc gigantiska nezvēra uzbrukums lielpilsētai. Ballītes viesiem izdodas nofilmēt notiekošo ar videokameras palīdzību. Nofilmētais materiāls ir liecība par viņu centieniem palikt dzīviem - sirreāls un šausminošs viņu dzīves mirklis.

Šī noteikti man bija viena gaidītākajām filmām šogad.

Viedokļi par šo filmu ir kardināli pretēji ne tikai starp Latvijas, bet arī ārzemju skatītājiem- vieni saka, ka tas esot bijis iztērēts laiks un nauda, bet otri ir sajūsmā. Es (ar visām piecām) piederu pie otrajiem. Tik reālistisku kataklizmu vēl nebiju redzējis. Dažbrīd realitātes sajūta man bija tik saasināta, ka gandrīz fiziski izjutu atiecīgās ainas pārdzīvojumu (epizodē, kur krīt helikopters biju jau tā uzvilcies, ka izjutu tādu pašu sasprindzinājumu it kā pats atrastos tur). Vislielāko kritiku filma saņem par raustīgo kameru, kura filmē ne vienmēr tur, kur vajag un slikto sižetu, bez beigām. Tāpat kā Blēras raganas, Cloverfield nesniegtu šādas emocijas bez ši īpatnējā filmēšanas stila, bet par filmas nobebeiguma trūkumu nemaz nesākšu diskutēt. Vienīgais mīnus, ko saskatīju šajā filmā, bija dažbrīd neloģiskā rīcība un epizodes ar mazajiem mošķiem, kuri man atgādināja kaut ko no Half Life. No filmas radītās saasinātās realitātes sajūtas netiku vaļā, kamēr nebiju nokļuvis līdzsava dzīvokļa durvīm (bet iespējams pie vainas bija mikroautobusa vadītājs, kurš slalomā traucās pa Brīvības ielu, pārkāpjot visus ētikas un ceļa satiksmes noteikumus pēc kārtas).

Manuprāt, Cloverfield ir domāta tikai priekš lielā ekrāna un visiem, kuri vēl nav paspējuši to noskatīties, iesaku to izdarīt.


Komentāri (4)
Miks: es noskatījos uz lielā ekrāna. man patika piegājiens, taču uz beigām tas sižets palika tāds, maigi sakot sūdīgs. Par spriedzi piekrītu. Es labi iejutos visā tajā pasākumā. :) Gaidīsim otro daļu, kura jau esot ieplānota.
05/02/2008 22:50
ignored: Diezgan ieintriģējošs treileris, būs jāiemet acs.
05/02/2008 22:52
Bytec: Diemžēl es aizgāju uz šo filmu - naudas izšķiešana! Mans vērtējums 4/10. Nu nav tur satura nekāda, un filmas izpildījums ir nogurdinošs (reti kurš kadrs ir kaut cik stabils utt). Pēc filmas bija sajūta "nu tad beidzot cauri ir". Ja vienīgais veids kā panākt realitātes sajūtu ir kratīt kameru, tad švaki gan ar to filmu ir. :(
05/02/2008 22:59
The Incredible Man is Back: jaagaida dvd
06/02/2008 01:39
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: