Body of Lies
Publicēts 1. decembrī, 2008.
Ik pa laikam mēs esam spiesti konstatēt, ka neesam vieni uz šīs pasaules un to, ka kalnu gani, apbruņojušies ar fanātisku ticību, var panākt daudz vairāk, nekā 5 bruņojušies karavīri ar tanku.

Body of Lies

Trilleris; ASV; 2008
Režisors: Ridley Scott
Lomās: Leonardo DiCaprio, Russell Crowe, Mark Strong u.c.
Ilgums:  128 min.
Pirmizrāde Latvijā: 28.11.2008.

Bijušais žurnālists, bet šobrīd CIP slepenais aģents Rodžers Feris tiek nosūtīts uz Jordāniju sadzīt pēdas vienam no teroristu organizācijas vadītājiem. Taču izstrādātais plāns sastopas ar lielu pretestību no rafinētā CIP veterāna Eda Hofmana un Jordānijas izlūkdienesta vadības puses. Rodžeram ir jāatrod atbildi uz jautājumu – cik lielā mēra ir iespējams uzticēties šiem cilvēkiem, saglabājot operāciju slepenībā un neradīt draudus savai dzīvībai.

Mazais Dikaprio jau kādu laiku ir izaudzis no kaislīga smukulīša mīlētāja par kārtīgu džeku, kuram nereti sadod pa galvu. Arī šajā filmā viņš turpina savus "skarbā džeka" piedzīvojumus. Filma koncentrējas uz vienu no mūsdienu lielākajām problēmām- konfliktu starp Rietumiem un Tuvajiem Austrumiem. Lomas ir skaidras. Mēs esam labie, bet viņi ir sliktie. Filmas nostāja praktiski ir vienpusēja, bet tā parāda situāciju abās karojošajās pusēs. Situācija, darbība un notikumi ir diezgan ticami un es pieļauju, ka tā notiek arī realitātē. Labo puišu tehnoloģijas ir attīstītas pietiekami augstā līmenī, lai tevi redzētu no kosmosa un noklausītos tavas sarunas pat tad, kad tu nerunā pa mobilo telefonu utt. Tad kāpēc neattīstītais pretinieks ir tik nenotverams? Katrs, kurš piedalās karā, mācās no savām un pretinieka kļūdām, pielāgojas un dod prettriecienu. Šajā gadījumā maskējās, nelieto internetu, mobilos sakaru līdzekļus un nodod pavēles mutiski.

Šižetiski "Body of Lies" ļoti līdzinās pirms kāda laika arī Latvijā pabijušajai filmai "The Kingdom" ar Džemiju Foksu galvenajā lomā. "Body of Lies" ir daudz vērā ņemamu atziņu par notiekošo pasaulē, teroristiem un cīņu pret tiem. Kā vēsta filmas nosaukums te melos visi- gan labie, gan sliktie. Sautīgos un nesautīgos nolūkos viens varonis mahinēs ar otru, jo cīņā pret terorismu mērķis attaisno jebkurus līdzekļus. Vienīgais mīnuss šim stāstam ir, manuprāt, ne īpaši veiksmīgi iesaistītais mīlasstāsts, kurš nerod loģisku izskaidrojumu pret galveno sižeta līniju. Spilgti attēlota atšķirība un uzskatu dažādība starp tiem, kuri cīnās uz vietas un tiem, kuri sēž siltā birojā pie kompjūtera vai nododot pavēles paralēli pačurinot dēlu. Laikam šeit arī rodas tas pasaules redzējums, kā mēs uztveram notiekošo- esam tur uz vietas vai arī skatamies visu zilajos ekrānos.

"Body of Lies" garantē pagaru (2h 8min), bet kvalitatīvu izklaidi. Tas ir vēl viens skatījums no attāluma, kurš šeit ir labais un kurš sliktais.

IMDB

Treileris:


Komentāri (6)
dusk: Recenzija izmetama miskastē! Ne subjektīvs ne objektīvs skatījums.
01/12/2008 12:43
Mikausis: skatoties objektīvi, jāsaka paldies par subjektīvo kritiku
01/12/2008 13:38
dusk: Gari jāraksta. Ja gribas klišejiskas recenzijas rakstīt lūdzu. Ja gribas tēlot kritiķi lūdzu (tie gan ar lv ir sūdīgi). Galvenais nosacījums ir skatīties filmas 99% kritiķu to nav darījuši un nemīl darīt (vulgarizēju un pārspīlēju).
Par konkrēto, līdz galam pat nelasīju. Epiteti un apgalvojumi par Di Caprio :D Murgs. Galīgi nekompetents cilvēks ko tādu var muldēt vai arī kliseju mīļotājs. Mēs labie un tie sliktie. Murgs. Te der padomāt, kas ir filmas tirgus. Kādai auditorijai tā radīta (maksāt spējīgā un maksāt varošā publika). tici man holivudai neinteresē 4 miljardi bez elektrības ;) tad tālāk. Salīdzināšana laba lieta. Tikai ja skaties filmas. Citādi sanāk kā sanāk. Tā visa rindkopa, neiedziļinoties - Delete.
Sākuma mesidžš ir :) tā arī neko neesi sapratis. Kaut gan tā jau viss šitajās fantāzijās tiek pasniegts uz paplātes.
02/12/2008 11:43
dusk: Vienīgais kur tava recenzija noder. Atsaukt atmiņā, kādam par tās eksistenci vai tā jau gatava.
02/12/2008 11:45
Chirix: 1) Dusk - labprāt izlasītu kādu tavu recenziju, lai pamācītos
2) Mikauša (un citu "mixotāju") filmu aprakstus vērtēju savā ziņā augstāk nekā Rietumas/Naumaņa kritikas. Katrā ziņā klišeju un nodrāztu jociņu Mikausim ir mazāk nekā tiem abiem. Nemaz jau nerunājot par intelektuālu snobismu.
3) Nekad šajās recenzijās neesmu saskatījis mēģinājumu "tēlot kritiķus". Drīzāk tās ir kā vienkārša čoma pārdomas no sērijas - "biju uz šitādu filmu, tas patika, tas nepatika.".
4) Vienīgais domu gan autoram vajadzētu formulēt skaidrāk,jo šādi teikumi "Filmas nostāja praktiski ir vienpusēja, bet tā parāda situāciju abās karojošajās pusēs" ir diezgan pretrunīgi un, mazākais, mulsinoši.
02/12/2008 12:34
Mikausis: dusk:
neesmu nekāds kritiķis, bet parasts kinomāns un šī nav recenzija, bet apraksts. vērtējot kritiski, šis noteikti nav mans veiksmīgākais apraksts.
ne uz ko nepretendēju, bet rakstu izklaides pēc. ja nepatīk, vari mani "gremdēt" vai kā savādāk izpausties. to tu arī dari un tas ir tavs viedoklis. sižetiski šo filmu nemaz nevar izstāstīt, tāpēc rakstīju vispārīgi. par DiKaprio spriedu pēc viņa jaunības lomām nevis klišejām (un kurš parasts kino skatītājs vispār var būt kompitents?) ...bet ko nu es te taisnojos.
pēc apmeklējuma spriežu, ka kādam tomēr mans viedoklis ir noderējis, tāpēc rakstu.
to, ka piņķerējos un dažkārt neskaidri izsakos, zinu. centīšos laboties
02/12/2008 13:25
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: