Bailenes Eiropas stilā: [Rec]
Publicēts 2. aprīlī, 2008.
Kārtējo reizi spāņi ir pacentušies. Šoreiz par filmu "[Rec]".

"[Rec]"

"Šausmu filma; Spānija; 2007
Režisors: Jaume Balagueró
Lomās: Javier Botet, Manuel Bronchud, Martha Carbonell, Claudia Font u.c.
Ilgums:  85 min.
Pirmizrāde Latvijā: ???

Reportiere Andžela un operātors Pablo filmē raidījumu "Kamēr jūs gulējāt", par kādu Barselonas ugunsdzēsēju dienesta drabu. Ugunsdzēsēji saņem izsaukumu uz daudzdzīvokļu māju, kur iedzīvotāji sūdzējušies par troksni kaimiņu dzīvoklī. Kad policaja un ugunsdzēsēji atlauž dzīvokļa durvis, viņiem uzbrūk sieviete gados, sakož vienu no policistiem un aizmūk. Visi mājas iemītnieki krīt panikā un skrien uz ārdurvīm, bet tu viņus gaida pārsteigums. Visas izejas no mājas ir nobloķētas, māju ir aplenkusi specvienība un neviens netiek laists ārā. Iespējams, ka reportieri ir ieguvuši labāko sižetu savā mūžā, bet iespējams, ka tas izrādīsies viņu pēdējais sižets.

Filma ir filmēta tieši tādā pašā metodē kā "Cloverfield" un "Blairwitch". Skatītītājs redz tikai to, ko filmē operātors, kurš pats ir viens no personāžiem un piedalās filmas darbībā. Tāpat kā "Cloverfield" kamera nevienmēr fokusējās uz tām vietām/lietām, kuras tu gribētu redzēt. Šis ierobežotais skatapunkts šādām filmām tad arī ir tā sāls, kas mūsos izraisa saasināto realitātes sajūtu. Kā vēl vienu no [Rec] plusiem varētu pieminēt ierobežoto telpu, kas neļauj galvenajiem varoņiem izklīst ar saukli: "Paņemam katrs pa kabatas baterijai, sadalamies pa pāriem un ejam meklēt izeju!". Galvenie varoņi īpaši neizceļās ar debilu un neloģisku rīcību. Stāsts ir pietiekami reālistisks un mūsdienīgs, lai tu sāktu aizdomāties- kā būtu, ja būtu... Vienīgais, kas man nedaudz sabojāja filmas skatīšanos, bija dažbrīd "līdz galam neizstrādātie" slimiķi (zombiji) un šī notikuma "prastais" pamatojums filmas beigās. Tiem, kam patika "Cloverfield", patiks arī šī.  

IMDB 

Treileris:

Jestrs video, kur tiek filmēti skatītāji [Rec] seansa laikā: 

 


Komentāri (1)
Chirix: Šitādās filmās man parasti paliek slikta dūša, no kameras raustīšanās un drebēšanas. Ja reiz sižets paredz, ka filmē profesionāsl operators, jācer ka attēla "drebināšanās" būs mazāka.
02/04/2008 12:23
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: