Across the Universe
Publicēts 6. februārī, 2008.
All you need is love... (pam param param)

Muzikāla drāma; ASV; 2007
Režisors: Julie Taymor
Lomās: Evan Rachel Wood, Jim Sturgess, Joe Anderson u.c.
Ilgums: 133 min.
Pirmizrāde Latvijā: 2008.02.01.

Jauns britu puisis Džūda (Jim Sturgess) dodas uz Ameriku, lai iepazītos savu tēvu un izglītotos, bet viņa plāni izjūk. Tā vietā Džūda iepazīstas ar Maksu (Joe Anderson) trakulīgu studentu, kurš viņu ieved bohēmas un mūžīgās jautrības pasaulē.  Jauniešu bariņā Džūda pamana izskatīgo Maksa māsu Lusiju (Evan Rachel Wood) un simpātijas ir abpusējas. Tā viss turpinās līdz nesākas Vjetnamas karš un Makss tiek iesaukts armijā. Lusija iesaistās pretkara protesta akcijās, kuras kļūst arvien radikālākas, bet tanī pašā laikā Džūda nododas glezniecībai un mākslai. Abu jauniešu starpā rodas konflikts par to kā pareizi dzīvot, izteikties un padarīt šo pasauli labāku. Džūda aizbrauc atpakaļ uz Angliju, Lusija turpina protestēt pret karu, bet Makss morāli un fiziski noguris pārrodas no Vjetnamas. Jauniešiem meklē atpakaļceļu viens pie otra, cenšas atgūt mīlestību, draudzību un saprast pasaulē notiekošo.

 To visu pavada neskaitāmas Bītlu (un to atsevišķu dalībnieku sacerētās) dziesmas, dejas un vizuāli spilgtas ainās, epizodiski piedaloties tādām zvaigznēm kā Bono, Džo Kokeram, Edijam Izardam un Selmai Hajekai. Mūzikas eksperts Toms Grēviņš raidījumā "Zootrops" šai filmai iedeva 1 no 10 zvaigznēm, bet šajā jautājumā man liekas viņam nepiekritīs daudzi.Kaut gan mūzikli nav mans iecienītākais žanrs- man patika, un domāju, ka noskatīšos  šo filmu vēl ne reizi vien.

 YoTube ir pacentusies un izveidojusi atsevišķu lapu par godu šai filmai, kur iespējams noskatīties dažas epizodes/dziesmas.


Komentāri (1)
Jeremy: Es jau Grē par to izgājienu norādīju, ka viņš neko nav sapratis.
Filma ir lieliska un "bītlu" versijas ir lielākoties ļoti labas, ar dažiem izņēmumiem.
07/02/2008 00:18
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: